Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Видове накрайници и битове, изграждане на вентилиран покрив

Днес ще говорим за нещо дребно, но изключително важно, което свързва всички тях. Всички тези инструменти разчитат на правилния накрайник, който да предаде въртящия момент на машината към съответния винт или болт. 
Дори някои отвертки са направени за работа с битове, което ни дава по-голяма функционалност в един инструмент. След това ще проследим как се изгражда вентилиран покрив Тондах.

видове битовеВ предаването няколко пъти сме говорили за инструментите за завиване.  Винтоверти, електрически отвертки, винтоверти за гипскартон, ударни винтоверти, гайковерти. Ако искате да научите повече за самите инструменти, гледайте предишните ни теми на dzk.bg. 

куфар с накрайнициКато става дума за накрайници, в повечето случаи имате малък комплект с различни видове битове, пробвате кой ще стане горе долу на вашия винт и започвате да работите с него. 


ударен винтовертВ другия случай имате по-голям комплект с много битове, чудите се повече време и отново намирате нещо кръстато, което да влиза във вашия винт.


накрайници сайтДа, всички сме работили по този начин. Но да вдигнем нещата на по-високо ниво, защото Да Знаеш Как и стъпалото към да можеш.

удължител за накрайнициЩе разгледаме най-често използваните видове накрайници и характерните за тях особености.


Сигурно се питате защо съм сложил тази мини мостра на покрив в работилницата. 

видове кръстати накрайнициИма много дейности, за които си има майстори. Свикнали сме да казваме – „Той майсторът така ми каза“ и с това се изчерпва обяснението за  добре или зле свършената работа. Нека не прехвърляме отговорността винаги към други. Днес ще ви покажа основните моменти за изграждането на добре вентилиран покрив.

винтилиран покрив тондахДа Знаеш Как се прави вентилиран покрив не означава, че се превръщаш в един Карлсон, който живее на покрива и който хваща ударния винтоверт и за няма и толкова се справя дори и с тази доста сложна работа.

Да знаеш какво е вентилиран покрив означава, че няма да пишеш по форумите и да питаш как  и с какво да замажеш капаците на покрива, защото ще знаеш, че те не се замазват. Сухият монтаж на капаците улеснява работата като елиминира т.н. ВЦР, чийто живот е две-три години. После го търси в улука. Но най-важното е, че при правилно изпълнение - удължава живота на покрива.


Първата задача при изграждането на вентилиран покрив е монтажа на двойната скара върху покривното фолио. Тя осигурява необходимия поток от въздух, който ще вентилира нашето подпокривно пространство.