Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Шлайфани тухли с лепене, отбелязване и пробиване на отвори в плочки и гипскартон

В предаването днес ще ви покажем начина на зидане новите шлайфани тухли Porotherm Profi, който се лепят с полиуретаново лепило.
После ще видите различни начини за отбелязване на отвори в плочки и гипскартон с пособията на Kapro.

Зидане с шлайфани тухли Porotherm Profi

шлайфани тухлиНовото при шлайфаните тухлите с вертикални кухини е допълнителната обработка, през която блоковете преминават след изпичане.
Те се подлагат на прецизно компютърно калибрирано шлайфане на хоризонталните страни.


зидане на шлайфани тухлиПо определение зидарията е строителна конструкция, изградена от отделни зидарийни елементи, които се нареждат по предписан начин един върху друг и най-често се свързват със строителен разтвор - хоросан. За зидарията се използват керамични тухли, камък, бетонни или други блокове.  

лепене на тухлиЗидарията е високоустойчива конструкция с изключителни механични свойства с  висока якост  на натиск и значително по-малка якост на опън. 


Но както се казва – зидането не е това, което беше.

 

 

Отбелязване на отвори с пособията на Kapro

отбелязване на отвориС риск да си кажете, ПАК ли...., днес една от темите ни е свързана с банята. 
Кое е първото нещо, което виждате, когато влезете в една нова баня?
Някой ще каже плочките. В зависимост от последните модни тенденции те са или с дървесен дизайн, съчетани с плочки наподобяващи бетон или естествен камък.

рязане на отвори в плочкиДруг ще каже – оборудването - със страхотни овални или квадратични форми.

Аз пък, не че искам да се заяждам с майсторите, но гледам как са изработени детайлите. Как са изрязани плочките около тръбите и оборудването, как дизайнерски са подредени плочките, така че линиите в банята да вървят и да не спират и дразнят окото.
Знаете какво искам да кажа? 


пробиване на отвори с RubiЕто някои от най-често срещаните елементарни грешки при лепенето на плочки от дизайнерска гледна точка. 
Ще си кажете какво пък толкова – къде била фугата. Но това е неща, което дразни на подсъзнателно ниво. Не ти харесва, но не знаеш защо. Ето защо:
Фугата зад смесителя  на мивката трябва да е в центъра на мивката или самата плочка да е центрирана спрямо смесителя.

В малката баня разположението на плочките е от огромно значение. В ограниченото пространство всички дефекти са много по-видими и се забелязват много по-лесно. Затова детайлите при изпълнението са от съществено значение за визията и впечатлението, което оставя цялостния ремонт.