Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Видове перфоратори - как да изберем, монтиране на стойка за телевизор

Днес думата ни е за перфораторите – кога, как и защо се използват тези чудесни машини, които вършат много и разнообразна работа. Но важно е да използваш правилната машина – иначе се хвърлят излишни усилия. Перфораторите могат да бъдат с кабел или безжични, с четкови двигатели или безчеткови. Съществуват дори  безчеткови перфоратори с кабел на HiKOKI, които имат голямо предимство при използването им с удължители.

След това ще монтираме стойка за телевизор. Ще ви покажа как да изберете стойката, как да отбележите стойката на стената, с какви дюбели да я монтирате и как да определите нивото на телевизора.

Продукти в това видео:

В днешния динамичен живот не ни остава много време да се обучаваме по метода проба-грешка. Затова в предаването сме ви подготвили теми, които да ви помогнат лесно да се справите със всякакви домашни задачки за малки поправки или по-големи „проекти“, както е модерно да се казва. Друго е да споделиш какъв „ПРОЕКТ“ си реализирал в къщи и как си решил някой сложен „КАЗУС“, като например с какво точно да пробиеш тухлата в стената – с бормашина или с перфоратор.

перфоратори


Почти за всяка сфера от живота ни важи правилото, че за да можеш, трябва да си подготвен – т.е. да знаеш. А степента на познанието винаги е право пропорционална на успеха, защото чрез познание постигаш резултата, към който се стремиш, с много по-малко усилия.

видове перфоратори


Днес думата ни е за перфораторите – кога, как и защо се използват тези чудесни машини, които вършат много и разнообразна работа. Но важно е да използваш правилната машина – иначе се хвърлят излишни усилия.

безчетков перфоратор
Независимо дали човек трябва да пробие отвор, за да окачи рафт, да извърши някои ремонти в мазето, да инсталира осветление или да изкърти ненужна преграда, правилно подбрания инструмент е най-добрия помощник.
Бормашината и перфораторът са предназначени основно за пробиване на отвори. Каква е разликата между тези два инструмента?

 

С бормашината се върши по-лека работа – пробиват се по-малки отвори, в по-меки материали – тухли, мазилка, дърво, стомана. Инструментът или свредлото, което е с цилиндрична опашка, се захваща към бормашината с помощта на патронник с ключ или бързозатягащ се патронник. Тя може да работи само с въртеливо движение на свредлото, или пък с добавено към него ударно действие.

Сега продължаваме със следващата тема и ще ви дадем няколко съвета как да изберете стойка за вашия телевизор и как да я закачите на стената.

монтаж на стойка за телевизор


Когато правихме ремонт на дневната, преди две години, се оказа, че всъщност няма място за шкаф, на който да сложим телевизора. Знаете как с нашите малки жилища. В една стая искаме да сложим и трапезарна маса, и удобна мека мебел, от където да гледаме телевизия вечер, отпуснати на дивана или фотьойла. Е да де, ама няма място.

Та затова, за да не се лишим от масата със столовете, закачихме телевизора на стената. Сега можем да гледаме рекламите за предотвратяване на запек и диария докато вечеряме а след това и турския сериал от дивана, тъй като стойката позволява да завъртаме телевизора към масата или пък към меката мебел. Така успях да убедя жена ми да си купим и по-голям телевизор.
И ако си мислите, че има три стойки на кръст, лъжете се. Голям избор има и затова нека ви посъветваме как да изберете стойка за вашия телевизор.