Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Монтаж на стойка за телевизор

Как да монтираме и изберем стойка за телевизор. Правилният монтаж на стойката е изключително важен, за да нямаме паднали по лице телевизори. Освен това съществуват много видове стойки и много размери.
Как да изберете правилния размер стойка за вашия телевизор и правилния модел за вашето закачене.

Продукти в това видео:

Стойка за телевизор

стойка за телевизорСега продължаваме със следващата тема и ще ви дадем няколко съвета как да изберете стойка за вашия телевизор и как да я закачите на стената.


стойки за телевизорКогато правихме ремонт на дневната, преди две години, се оказа, че всъщност няма място за шкаф, на който да сложим телевизора. Знаете как с нашите малки жилища. В една стая искаме да сложим и трапезарна маса, и удобна мека мебел, от където да гледаме телевизия вечер, отпуснати на дивана или фотьойла. Е да де, ама няма място.


стойки зораТа затова, за да не се лишим от масата със столовете, закачихме телевизора на стената. Сега можем да гледаме рекламите за предотвратяване на запек и диария докато вечеряме а след това и турския сериал от дивана, тъй като стойката позволява да завъртаме телевизора към масата или пък към меката мебел. Така успях да убедя жена ми да си купим и по-голям телевизор.
И ако си мислите, че има три стойки на кръст, лъжете се. Голям избор има и затова нека ви посъветваме как да изберете стойка за вашия телевизор.


Монтиране на стойката за телевизор

ташев галвинг магазинКато се стигне до пробиване на стената за монтиране стойката за телевизора трябва да си зададете два основни въпроса – каква е стената и какви крепежни елементи ми трябват. След това естествено ви трябват и правилните отговори.

пробиване на стенаЕто няколко възможни отговори на тези два въпроса.
1. Ако стената е тухлена – трябва ми перфоратор, твърдосплавно свредло и дюбели за тухла. Ако тухлите са с много големи кухини, вместо дюбел ще ми трябва химически анкер.
2. Ако стената е гипскартон, за пробиването ще свърши работа винтоверт или бормашина, но ще сложа специални метални дюбели за кухи основи, които са с голяма товароносисмост.
3. Ако стената е газобетон – ще пробивам без удар и ще сложа дюбели за газобетон.


Дюбели за стойката за телевизор

монтиране на стойкаКаквито и дюбели да ви трябват, изберете качествени, които ще държат здраво стойката към стената след като закачите и телевизора. Ако икономисате 2-3лв може да ви излезе солено. 
А освен с  какво, много важно е и къде ще пробивате. До телевизора са прокарани със сигурност един куп кабели – за захранване, за интернет, за връзка с озвучителната уредба и т.н.
Затова преди да дупчите проверете има ли кабели, които бихте могли да прекъснете.

Като се уверите, че няма опасност да прекъснете някой важен кабел, отбележете точното място на стойката.


Дълбочината и широчината на отвора е съобразена с дължината и дебелината на крепежния елемент. 
За да предпазите повърхностите – залепете плик под отвора. Така ще ограничите разпространението  на прахта.

Продупчете и сложете дюбелите. 

За улеснение едната част на стойката се фиксира предварително на стената. 
Другата част се монтира към телевизора. Така той се закача към стойката на стената.