Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Монтаж на смесител

И като сме я подхванали тази мивка да монтираме и смесителя. Първо ще ви покажа разликата при монтаж на смесител с обикновено фиксиране отдолу под мивката и такъв с така нареченото EasyFix или лесно монтиране. Лесно лесно, колко да е лесно? Гледайте.
 

Първо ще монтираме двата смесителя на подготвената мостра, която ще фиксираме със стяга на Wolfcraft към масата.

Монтаж обикновен смесител

монтаж на обикновен смесителГъвкавите връзки се вкарват една по една в отвора. Двете заедно няма как да ги вкарате.
Слага се уплътнението и фиксиращата скоба, която осигурява стабилността на смесителя и се затяга с глух ключ.  


На мострата лесно се работи, но представете си това да го правите под вече монтираната мивка. Ако пък има и шкаф става още по-трудно.

 

Монтаж на смесител с бърз монтаж EasyFix

монтаж на бърз смесител easyfixВторият смесител се монтира по-лесно, защото всичко се случва отгоре.


Пак отново – двете гъвкави връзки се вкарват една по една. Тук фиксиращия елемент е монтиран към смесителя и се затяга през отвора за лоста за изпразващия механизъм само с приложения шестограмен ключ.

Така вече е много по-лесно.


Стъпки при монтажа на смесител

стъпки при монтаж на сместителСлед като сте избрали смесителя и видяхте как се монтират към мивката нека ви покажа последователността на работа ти монтиране на смесител на мивката в банята или по-точно на нашата мостра, моято имитира вашата мивка.

 

 


Ъглови спирателни кранчета

ъглови кранчетаМонтажът на спирателни кранчета на топлата и на студената вода е ако не задължителен, то поне препоръчителен, за да се избегне спирането на водата на цялото домакинство при възникване на проблем или при смяна на смесителя на мивката в банята.

Дизайнерски или обикновени, няма значение, върху резбата на кранчето се навива тефлонова лента по посока на резбата, а не обратно, защото иначе тефлоновата лента ще се нагъна при завиване. Може да използвате и кълчища.
Много често се забравя декоративната капачка в сремежа бързо да се свърши работа, но ако не я сложите преди да навиете кранчето, ще трябва да го развиете и навиете отново.
Отворите за гъвкавите връзки трябва да сочат нагоре, а самите ръкохватки на кранчетата да са в удобна за работа позиция.

За да не одерете повърхността, при затягане с водопроводен или друг ключ, увийте хартиено тиксо върху челюстите.
Теч при кранчетата се получава от недобре уплътняване с тефлона или кълчищата.
След като са монтирани кранчетата, монтираме и смесителя. 

Естествено, за да ни е лесно сме избрали този с лесния монтаж. Дължината на меките връзки е съобразена със стандартите и те не се нагъват под мивката. Но, не дай си боже, ако изводите са по-надолу, може и да се окажат къси.
Затягат се към кранчетата без много да се затягат и готово – имаме монтирана мивка, сифон и смесител. Да пускаме водата.