Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Монтаж на аксесоари в банята

В предишни предавания ви показахме как се монтира мивка, сифон и огледало над мивката в банята. Днес ще се върнем в банята и ще ви покажа как се да монтирате аксесоарите.
Как правилно да определите разположението на аксесоарите в банята и как да пробиете плочките без да ги счупите. 

монтаж на аксесоариКогато огледалото и мивката са еднакво широки е добре аксесоарите да се монтират по-навътре от външния ръб на мивката. Обикновено единия аксесоар е чаша за четките за зъби, а другият е дозатора за течен сапун. Ако дозаторът е над мивката, капки от сапуна ще падат върху мивката, а не на пода и по-лесно ще се почистват.

Залепва се хартиено тиксо и върху него се отбелязват местата за пробиване.
Височината се определя спрямо модела на аксесора, но под чашата и дозатора трябва да има достатъчно разстояние за лесно почистване на повърхността на мивката.

Изравняват се двата метални пръстена, а не стъклените аксесори. 
Металните планки, обикновено се фиксират към стената с по два дюбела, приложени в комплекта.

Отворите за дюбелите се пробиват със съответния размер свредло. Започваме със това за керамика. Притискаме и  като се чуе характерното скърцане започваме да пробиваме на бавни обороти.
След това взимаме перфоратора, сменяме свредлото с твърдосплавно и продължаваме до необходимата дълбочина с ударна функция.

Поставяме дюбелите приложени към аксесоарите и с винтовете от комплекта фиксираме и металните планки. Леко подгънатите им части трябва да са успоредни на пода.
Декоративните елементи се фиксират с шестограм, като винта за затягане трябва да е отдолу, не отгоре. Нищо че ще ви е по-лено да го завиете ако е отгоре.