Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да вдъхнем живот на старите мебели

7
гласа
Ето няколко идеи как да вдъхнем живот на старите мебели.
Как да вдъхнем живот на старите мебели-1

Почистване и грундиране

Първо обработете повърхността с финна шкурка. Добре е повърхността да не е лакирана. Ако пък вече е лакирана е необходимо да отстраните лаковото покритие. В противен случай потърсете в специализиран магазин средства за подготовка за боядисване на лакирано покритие.

След подготовката на повърхността /чрез финна шкурка или специални химикали/ след грундиране. Грундът се нанася с валяк, четка или чрез флакон под налягане, зависи какво имате. Оставете грундът да изсъхне напълно преди да пристъпите към следващата стъпка.

Боядисвайте с тъмен дървесен цвят /орех, дъб, череша/

Следваща стъпка е да боядисате шакафа или лавицата със светъл или тъмен дървесен цвят. Тук, най-подходящо е да използвате спрей. Това няма да бъде окончателния цвят на изделието, това ще е цветът, който ще бъде основа за същинското боядисване.

Използвайте светъл или блед цвят

След като основата изсъхне, нанесете желания цвят със спрей – препоръчваме светъл цвят като бяло, мръсно бяло, светло зелено или синьо. Когато и този слой изсъхне, загладете със стоманена вълна (финна домакинска тел) и нанесете слой акрилна боя от същия цвят..

Използвайте финна шкурка

След като лакът изсъхне, използвайте финна шкурка за ръбовете и ъглите, за да внесете ефект на дългогодишна употреба на вашето изделие. Степента на „износване” зависи от вас – колкото повече отнемете от покритието, толкова по-старинен вид ще внесете.

Лакирайте

Изчистете добре изделието от останалия след шкурката прах и лакирайте.

източник modazadoma.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot