Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как да си направите зимна градина/ оранжерия

16
гласа
Оранжериите датират от стотици години, но днес процеса на купуване, планиране и засаждане може да бъде изумителен. Какъв тип е подходящо за закупя? Какви аксесоари са ми нужни? Кои растения растат добре в такъв тип затворено помещение? Ето някои добри съвети!
Как да си направите зимна градина/ оранжерия-1 Как да си направите зимна градина/ оранжерия-2 Как да си направите зимна градина/ оранжерия-3 Как да си направите зимна градина/ оранжерия-4

След разглеждането на всички възможни материали за покриване от пластмаса до поликарбонат – най-добрия вариант е стъклото, въпреки, че е най-скъпо то е  най-издръжливо. Стъклото  позволява да проникне  много повече светлина, в сравнение с всеки друг материал. И разбира се, винаги  може да се постави допълнително покривало, ако растенията получават твърде много светлина.

Може да закупите много скъпа оранжерия, но пак ще са Ви нужни някой допълнителни съоръжения, за да задържите растенията свежи и да се развиват нормално. Така например, за да контролирате температурата във вътрешността на зимната градина през цялата година, трябва да бъде оборудвана с въздушни охладители (за лятото) и нагревател (за зимата), както и силна вентилация на покрива. Други системи, които ще са Ви необходими - овлажнител, CO2 генератор и множество други приспособления – комбинацията, която ще използвате зависи от Вас и бюджета с който разполагате.

Пода може да бъда направен от бетон, чакъл или мълч. Мълча е най-евтиното решение и освен това допринася за влажността в оранжерията. Саксиите могат да се поставят от двете страни на централната пътека, като пръста трябва да бъде рохкава и много добре обогатена с тор. След това направете дупчица с дървено колче, посадете семето, покрийте го с малко пръст и го напоете добре.

За да използвате максимално мястото с което разполагате, направете рафтовете на две нива - по-ниските за току-що засетите семенца и по-високи, на по-горно ниво за вече поникналите цветчета.

За да бъде градинката Ви свежа и изпълнена с живот, засейте много и различни на цветове цветя. Орхидеите са едни от най-подходящите и лесни за отглеждане в оранжерия цветя, въпреки че повечето хора са останали с погрешно мнение и си мислят, че се отглеждат трудно.

източник svejo.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, оранжерия, зимна градина, цветя, да знаеш как,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot