Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Люлякови облаци

5
гласа
Условието беше лилаво – колкото повече, толкова по –добре; колкото различни нюанси, толкова по – интересно. Започнахме от кухнята, която беше преобразена в най – тъмното лилаво в целия апартамент. Съчетахме я с бяло и сиво за постигане на шик звучене. За допълнително удобство изградихме и бар с високи столове, подходящ за по едно вечерно питие.
Люлякови облаци-1 Люлякови облаци-2 Люлякови облаци-3 Люлякови облаци-4 Люлякови облаци-5 Люлякови облаци-6

Заоблените врати на кухнята определиха кръглата форма като водещ акцент за цялото помещение. Добавихме такъв елемент на тавана и избрахме столове с кръгли облегалки.

Тъй като кухнята е разположена в ниша, сравнително голямото пространство, което заема, не се натрапва.


За останалата част от хола избрахме бледолилавия нюанс като запазихме цветната палитра на кухнята – разположихме голяма ъглова мека мебел в бяло и ниска сива холна масичка. Акцентите падат върху лилавия килим и орнаментите в лилаво по стената.


Особен уют придава изградената камина, която нашите клиенти пожелаха да бъде тристранна, за да се вижда както от кухнята, така и от хола.
Цялото помещение е много светло благодарение на различните видове осветителни тела, вмъкнати в стената, в тавана и на колоните, оформящи бара.

 

Направихме и някои допълнителни реконструкции с цел оптималното усвояване на пространството на първия етаж. Част от антрето беше приобщено към банята, като по този начин вече имаше достатъчно място за добавянето на душ кабина. Стаята, разположена вляво на входната врата, бе преобразена в кабинет и дрешник.
Сменихме парапета на витата стълба с нов, повтарящ орнаментите на балконите. Добавихме и пана на стената, водеща към втория етаж.

 

Първоначалната идея за банята беше да е лилава, но накрая се спряхме на плочки в бежово и кафяво. Новопридобитото място позволи изграждането на осветени ниши около мивката. Подбрахме душ кабина с плъзгащи врати, за да не органичават пространството. Разчупеност придадоха и орнаментите на плочките, които продадоха завършеност на помещението.

източник Acherno.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: дизайн, декорация, цветове,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot