Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Двоен валяк – система две в едно

9
гласа
След като бъде обработена неутрална основа с валяк или четка, може с помощта на двойния валяк едновременно да нанесете наведнъж два цвята. Този начин на боядисване води до търсения ефект на неравномерност на цветовете.
Двоен валяк – система две в едно-1

Дали обаче резултатът ще отговаря точно на личния вкус и това, което сте искали да постигнете, може да установите, едва когато боята изсъхне. Ето защо се препоръчва да пробвате предварително върху картон или част от стената, която след това ще пребоядисате. След няколко опита ще получите усет към това как най-добре да работите с двойния валяк.


Двата цвята за постигане на желания ефект можете да закупите директно или да тонирате.

След като потопите двойния валяк в панерчето с двете бои е необходимо да го изцедите на ситна решетка или върху добре попиващ картон, за да може излишната боя да бъде отстранена. В противен случай валякът ще пръска на всички страни при нанасяне на боята. След това движете валяка с бързи движения във всички посоки. Колкото по-често кръстосвате с валяка, толкова повече се смесват цветовете, в обратния случай много по-ясно личи структурата на валяка. Особено красив при този вид техника е пъзел-ефекта, който се получава, когато боята изсъхне.


В случай, че не се получи желания ефект може да нанесете още един слой боя отгоре.

За да получите равномерно разпределяне на ефекта навсякъде е необходимо да смесите необходимото количество боя наведнъж. Поставете така смесената боя в подходящ, затварящ се съд и отсипвайте на части при боядисването.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайнм декорация, техники,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot