Как да поддържаме перфоратора си?
76 K
4:24

Николай от сервиза на Ташев-Галвинг ще ни разкаже как правилно да експлоатираме нашите инструменти и по специално перфоратора.
Какво го поврежда и какви са най-честите грешки при употребата му?

Алуминиева ревизия за баня
43 K
6:11

Важно е ревизията за баня да отговаря на начина на използване на това, което се крие зад нея.
За водомерите и крановете в банята е необходима достатъчно голяма ревизия, която да осигури удобна работа, бърз достъп и да елегантно да се впише в дизайнерската...

Шаблон за пробиване на отвори
52.8 K
2:04

Аз миналата седмица си поръчах от сайта на Ташев Галвин и една друга джаджа, тъй като трябваше да монтирам аксесоари в една баня.
Не бях сигурен какъв е размерът на винтовете за аксесоарите, но шаблонът има няколко размера - от 4 до 10 мм, така че се...

Отсичане на боя - трикове и съвети
121.5 K
4:58

А сега няколко думи за отсичането, защото ако не е добре отсечено цялото боядиване отива по дяволите.  Отсичаме между два цвята боя – обикновено меду тавана и стените или пък при смяна на цвят на две съседни стени.
В повечето случаи отсичането се...

Сглобяема къща - какви инструменти?
48.5 K
13:43

Един братовчед на жена ми скоро ни беше  на гости. Преди две години си купил празно място във вилната зона на едно село в планината. Цяла година правил проучвания с какво да си построи къщичка, която да му бъде като втори дом. Абе с  една дума - вила.
Той...

Фугиране на плочки - как и с какво
78.1 K
9:07

Толкова много и често се говори за лепене и фугиране на плочки, че трябва всеки вече да е половин майстор. Да ама не. Ако някой има да се оплаче от майстор, то той ще се оплаче първо от плочкаджията. Та затова днес пак ще си говорим за плочки – този  път ще...

Какво са голямоформатни керемиди?
26.4 K
8:45

За модерен цвят днес говорим, когато е цветът е антрацит. Това го запомних от един архитект, с когото обсъждахме последните тенденции при изграждането на покрив миналата седмица.
Има няколко модела с цвят антрацит, но на мен ми хвана окото новият модел Континентал...

Правилно ли работите с чук?
52.6 K
4:05

И днес чукът се състои от тежаща глава, фиксирана към дълга дръжка, с която се замахва, за да се осъществи удар на малка площ.
Главата на чука обикновено е изработена от стомана, която е допълнително термично обработена за твърдост, а дръжката е от дърво или...