Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Статии > Изолация и отопление

Подреди по: дата видяногласове

iconХидроизолация на основи на сгради и съоражения

Хидроизолация на основи на сгради и съоражения

Хидроизолацията на основите е един от най-отговорните фактори за правилната и дълготрайна експлоатация на сгради и съоръжения. На практика представлява защита от вредното действие на повърхностни и подпочвени води.

 • Хидроизолация на основи на сгради и съоражения-0
 • Хидроизолация на основи на сгради и съоражения-1
категорияИзолация и отопление

iconДа се справим с влагата в жилището

Да се справим с влагата в жилището

Дори и най-добрите ремонти и възстановителни работи за предпазване и отстраняване на щетите от влага са безполезни, ако живеещите сами не се грижат достатъчно за обзавеждането си. Според специалистите, на прекомерното овлажняване може да се противодейства по следния начин, който е валиден за:

 • Да се справим с влагата в жилището-0
 • Да се справим с влагата в жилището-1
категорияИзолация и отопление

iconНеобходима ли е топлоизолацията?

Необходима ли е топлоизолацията?

С настъпване на първите есенни дни се замисляме за отоплителния сезон и високите сметки за парното. Настръхваме при мисълта, че голяма част от заплатата отива за отопление, а вътре в жилището ни е студено и влажно. Особено ако живеете в панелен блок, каквито у нас има над 700 хиляди, темата за топлинната ефективност е актуална.

 • Необходима ли е топлоизолацията?-0
категорияИзолация и отопление

iconКаква печка да изберем?

Каква печка да изберем?

Преди да са пуснали парното, всички се впуснаха в пазаруване на различни видове радиатори, печки на твърдо гориво или газови печки. Цените им са доста разнообразни.

 • Каква печка да изберем?-0
 • Каква печка да изберем?-1
 • Каква печка да изберем?-2
категорияИзолация и отопление

iconВисяща камина - интериорен дизайн

Висяща камина - интериорен дизайн

Камината Bubble е един съвременен продукт, чиито функционалност и дизайн я правят изключително подходяща за модерния интериор. Италианският дизайнер Andrea Crosetta е използвал стомана, допълнително защитена от високи температури, за да създаде модел, който осигурява максимално изгаряне на дървото в съчетание с висока температурна ефективност.

 • Висяща камина - интериорен дизайн-0
 • Висяща камина - интериорен дизайн-1
категорияИзолация и отопление

iconСлънчеви колектори тип "Направи си сам"

Слънчеви колектори тип

Голяма част от домакинствата в България живеят в блокове. Те могат да закупят слънчев колектор терасен тип, който е специална разработка на "Solar Home". Удобен е за инсталация на тераса заради подходящите му форма и габарити. Оразмеряването е съобразено с размерите на стандартна тераса и е незаменим източник за безплатна енергия от слънцето.

 • Слънчеви колектори тип
 • Слънчеви колектори тип
категорияИзолация и отопление

icon10 необичайни употреби на дървените стърготини

10 необичайни употреби на дървените стърготини

Макар да са по-скоро остатъчен продукт при обработката на дървесина за други цели, дървените стърготини всъщност могат да бъдат много полезни. Да не говорим за това, че те са един изключително евтин материал, който може да се намери в излишък във всеки дърводелски цех. Ако пък сте се сдобили с няколко купчини стърготини по време на ремонт или проект с дървесина, ето няколко идеи как да използвате максимално остатъците, вместо да ги изхвърлите в кофата за боклук:

 • 10 необичайни употреби на дървените стърготини-0
 • 10 необичайни употреби на дървените стърготини-1
категорияИзолация и отопление

iconОгледайте външните стени на дома си

Огледайте външните стени на дома си

Отронената или подкожушилата се стена е виновна, ако имате влага в дома си. Крайно време е да огледате външните стени на къщата. Вероятно на някои места мазилката се е подкожушила, на други се е оронила, а на трети направо се виждат тухлите. Това е вследствие на повредения покрив и или на улуците, които са позволявали на дъждовните води да текат по стените. Ако сте оправили покрива и улуците и сега е ред да постегнете външните стени.

 • Огледайте външните стени на дома си-0
категорияИзолация и отопление