Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Масичка за лаптоп

Ще изработим практична масичка за лаптоп. За поставката за латоптоп ще ни трябва една по-широка дъска от масивна дървесина. Ще пробием отвори за охлаждане на компютъра и ще фрезоваме краищата на масичката, за да е по-удобна.
Ще направим и поставка за телефона.

фрезоване на масичката за лаптопДвете дръжки се нагласяват в удобна позиция за работа.  Фрезерът се слага на шпиндела и се нагласява дълбочината на фрезоване за масичката за лаптоп.

Потапянето на връщането на корпуса се контролира чрез силата на натиск върху дръжките. Заключващият механизъм е разположен така, че да може да се фиксира в желаната за работа позиция, докато ръката ви е на дръжката.  Чрез бутона, фрезата се включва за работа.

Алуминиевата основа ляга върху детайла и започваме работа по фрезоването на масичката за лаптоп.

След като свършим фрезоването от едната страна на поставката за лаптоп, обръщаме и от другата.


пробиване на отвориСменяме фрезера, за да направим отворите за проветрението на компютъра. Знаете колко е важно това за работата на лаптота.

За да ги пробием, потапянето трябва да е 20 мм. Внимавайте как поставяне детайла, за да не фрезовате и работния плот на масата.
Отворите са отбелязани, така е и само движим оберфрезата по очертанията.

Правим и отвор за дръжката на масичката за лаптоп.

Глухият отвор за телефона ще фрезоваме в горния край, така че винаги да е под око.

шлайфане на масичката за лаптопСега вече на крачка от финала. Остана ни само да шлайфаме двете повърхности на поставката за лаптоп. 

лепене на летвичкаДали пък да не залепя една летвичка отдолу. Ей така за сигурност, да не се хлъзга лаптопа. Ще стане бързо със стопяемото лепило на Steinel.

За дърво е. Жалко, че Коледа е толкова далече!