Със съдействието на:

Инструменти:

Аксесоари, консумативи, приставки:

Избор на инструменти - акумулаторни или с кабел, MultiVolt, премахване на фуги

Какъв инструмент да изберем - акумулаторен или такъв с кабел? Какво са MultiVolt батерии и инструменти и какви са техните предимства?
Как да премахнем старите фуги между плочките без да се налага къртене?какви инструментиИ така, както се казва, си дойдохме на думата, защото днес искам да проследим развитието на електрическите инструменти. С кабел или акумулаторни, всички те работят на принципа на електромагнитните свойства. 
В електрическия мотор ротационното движение т.е. магнитното поле се образува в следствие на протичането на ток. 
Електрическите инструменти, в зависимост от захранването, което ползват са 2 вида: 

Електроинструменти с кабел, т.е. електродвигателят им се захранва от електрическата мрежа.

и Акумулаторни – те се задвижват от електродвигател, който се захранва от акумулатор в самата машина.

Всеки от двата вида инструменти си има своите предимства и недостатъци. 


MultiVoltКогато пред вас стои задачата да изберете между кабелни и безжични електрически инструменти, положението може да стане много объркващо. Никой не иска да бъде олд фешънд и затова много хора ще изберат безжични електроинструменти. Но дали това е правилният избор?


Толкова много и често се говори за лепене и фугиране на плочки, че трябва всеки вече да е половин майстор. Да ама не. Ако някой има да се оплаче от майстор, то той ще се оплаче първо от плочкаджията. Та затова днес пак ще си говорим за плочки – този  път ще фугираме.

премахване фугираща смесНо преди да се заемем с работата искам да ви попитам: Вие как избирате цвета на фугиращата смес? 

Нека да ви дам един съвет.
След като са ви докарали плочките, слагате две от тях в чантата и отивате в магазина. 

Там повечето производители са изложили мостри на фугиращите си смеси и силикони. 

Избираш си цвят и слагаш реалната мостричка между плочките. Пробвай с повече цветове и нюанси, докато не си харесаш. Не го ли направиш по този начин фугата може и да не пасне много добре на плочките. Едно време се фугираше с бял цимент. Няма грешка. Сега толкова много цветове и нюанси има на фугите, че ако нямаш мостри на плочките и фугите, трудно ще уцелиш.

стъргане на фугираща смесСигурен съм, че много от вас направо сменят плочките, само защото фугиращата смес между тях се е напукала, мухлясала или е напълно изпадала на места. Иначе на плочките са си наред. Само че банята изглежда стара и мръсна. 
Сега ще ви покажа как да подновите банята без да сменяте плочките.