Със съдействието на:

Инструменти:

Аксесоари, консумативи, приставки:

Винтоверт за гипскартон

Винтовертите за гипскартон са специализирани машини за завиване на винтове. Те имат специален съединител, който спира движението на накрайника, когато главата на винтоверта опре в гипскартона.
Винтоверти за гипскартон има с кабел или батерия. Друго, което ги отличава от стандартните винтоверти е високите обороти на работа.завиване в гипскартонСледващия инструмент, за който ще говорим, това е винтовертът за гипскартон. Преди бяха само с кабел, сега вече има безжични – въпрос на вкус. Той е високо оборотна машина – най-често на 3000 или на 6000 об./мин. Но най-характерното на винтоверта за гипскартон е тук отпред.

винтоверт за гипскартонТой има механичен съединител, който предава движение към накрайника, само при наличие на натиск. При въртене външната част излиза напред или се прибира, като така определя точно потъването на главите на рапидните винтове в гипскартона. Когато тази част опре в гипскартона, движението на накрайника спира. Така освен прецизното определяне на дълбочината на потъване на главата на винта, поставянето на следващия на накрайника става без да чакаме машината да спре, защото накрайникът не се върти.

накрайник за гипскартонАко имате съвсем дребна работа и нямате винтоверт за гипскартон, можете да използвате специален накрайник с ограничител и обикновен винтоверт. Но във всеки друг случай, използвайте специализирана машина, за да спестите време и да свършите по-качествено работата.