Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Монтиране на интериорни врати, видове лепенки, премахване на силикон

Какво ще кажете да се справите сами дори и с монтажа на интериорните врати? И както е казал Mечо Pух, колкото повече толкова повече. Искам да кажа, че колкото повече врати си монтирате сами, толкова по-бързо ще стане и по-евтино ще ви излезе.  Бях ви обещал да ви покажа и различното приложение за различните хартиени ленти. Звучи просто, но сами ще се убедите колко важно е да знаете коя лента да използвате и защо?
Получихме много запитвания след като показахме как се полага  силикон на мивката в банята. И то не свързани с полагането. Повечето бяха от сорта – ти не ме учи как да полагам силикон,  ти ми покажи как да махна почернелия от мивката. Останете с нас и ще видите как да премахнете стария мухлясал силикон и кое е важно да се знае при полагането.

Монтаж на врата

Истина е, че при малките ремонти в къщи, предизвикателствата са неизброими – я теч ще се появи от уплътнението на меките връзки, я детето ще надраска стените, я плочка на пода в кухнята се спукала, защото жена ви изпуснала каменното хаванче, докато чукала чесъна за таратора.

Започваме с монтажа на вратата. Когато вратата не се затваря добре и крилото ѝ, както се казва, лети, проблемът най-вероятно е в недобре нивелирана каса при монтажа. Защото крилото не може да се регулира, регулира се касата. Но преди това, нали знаете, трябва да се подготвим с необходимите инструменти, аксесоари и приспособления, за да можем да работим без да губим време.

монтиране на врата

 

монтаж на вратаВратите, като част от целия интериор са последният щрих при ремонта на едно жилище. Изработват се от различни материали и имат различен дизайн. Трябва да изберете такава, която най-добре пасва на завършения интериор във вашия дом.


Вратите се изработват от различни материали – масивна дървесина, МДФ, остъклени или изцяло от стъкло, боядисани или фурнировани, с различни первази.

Но освен, че трябва да съответстват на обзавеждането, вратите имат и друга много важна функция. Те отделят помещенията едно от друго и осигуряват необходимата шумоизолация.
Така че имайте предвид и това когато избирате вратите за вашия дом.

Оформете отворите на вратите добре и след това внимателно взимайте размерите на отворите. Това ще улесни монтажа.
А за монтажа ще  ни трябва един комплект за монтаж на врати и монтажна пяна. По възможност слабо раздуваща.

Здравей, Стенли, днес си подготвил интересни теми в предаването. За вратата съм ти донесъл комплекта за монтаж. Освен това и пяна. Тя е слабо раздуваща, за да не деформира касата.

Знаеш колко запитвания получихме за отстраняване на стар и почернял силикон. Ще покажеш на жените как става това, за да не тормозят повече половинките с досадната фраза – “Не може ли да се смени този силикон на мивката. Виж колко е грозно!”

Донесъл съм ти цял куп хартиени ленти – те наистина си трябват за какво ли не. Ти сигурно си подготвил някои трикчета за използването им.


Подготвил съм се да покажа някои интересни приложения на хартиените ленти.  Но първо мисля да се заема с вратата. 

Миналата седмица, един приятел, вече напълно изтощен от ремонта на апартамента, който се проточи около година, беше стигнал до вратите. Чакаше само монтажниците. Имаше записан час за монтаж след около 15 дена. А трябваше вече да се нанасят, тъй като ги гонеха от жилището, където живееха под наем. Та отидох да му помогна. Взех си комплекта на Wolкraft и 6 врати бяха монтирани до обяд. Нанесоха се още на другия ден, а аз си изкарах почерпката. Ще ви покажа как.

Видове хартиени лепенки

видове хартиени лепенкиА сега съм подготвил малко информация за хартиените лепенки. Те са се превърнали в нещо, което човек винаги  трябва да има под ръка. Използваме ги за какво ли не. В повечето случаи, просто купуваме някаква без много да се замисляме. Но ако знаем повече за тях, те ще ни вършат по-добра работа.

 

 

Премахване на мухлясал силикон

премахване на силиконСега ще ви покажа как да отстраните мухлясалия силикон от мивката в банята. Санитарните силикон и съдържат в себе си антибактериални съставки, но с течение на времето тяхното действие отслабва. Всъщност не мухлясва самият силикон, а микроорганизмите се образуват около него и в малки шупли, в които са намерили подходяща среда за развитие.
Неправилно положеният и оформен силикон е първата предпоставка за задържане на влага и образуване на мухъл. Кои са най-честите грешки?