Със съдействието на:

Ташев Галвинг

Инструменти:

HiKOKI

Аксесоари, консумативи, приставки:

Wolfcraft

Потапящ циркуляр HITACHI

Първо, с потапящия се циркуляр, който взехме под наем от Ташев Галвинг, ще скроим детайлите за краката на малката масичка.
Циркулярът е машина, с която се реже основно дървесен материал. Пернишките винкели се режат с друг инструмент, не с циркуляр.

Другото име на потапящият се циркуляр е настолен циркуляр.

Затова го поставяме на работната маса. Трябва внимателно да се работи с електрическите инструменти за рязане. Предпазните очила са задължителни, за да осигурим безопастност за очите.
Детайлът се оразмерява и поставя, така, че да се контролира визуално къде ще се реже с потапящия циркуляр.

потапящ циркуляр

За малката масичка на нас ни трябва сряз под 90 градуса, така че няма да наклоняваме диска на циркуляра. Той е нагласен за рязане под прав ъгъл.
За точността при сглобяване на конструкцията на нашата масичка е много важен този ъгъл. Затова използваме и потапящ циркуляр.

Важен за качествения сряз е правилния избор на диск. Освен това дискът трябва да е остър и да реже така, че ръбът по линията на рязане и от двете страни на детайла да бъде равен и гладък, без нащърбвания поради откъртване на частички от дървото. Сега вече имаме всички детайли, с които да изградим конструкцията на масата.