Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Да се научим как да се грижиме за себе си

5
гласа
Тренировките на открито и тяхното отражение върху здравето
Да се научим как да се грижиме за себе си-1 Да се научим как да се грижиме за себе си-2 Да се научим как да се грижиме за себе си-3

Да се научиме как да се грижиме за себе си....

......Като провеждаме тренировки на въздух

От дълбока древност хората са използвали въздуха във вид на аеропрофилактика под формата на аерация; верандолечение; въздушни бани и сън на открито. Аерацията представлява продължителна експозиция на организма на свеж въздух при съблюдаване на най-важните показатели на микроклимата. Верандолечението се е прилагало в санаториумите на големите площадки-те...раси, започвало се е от 30 мин и се е стигало до 4 часа. Въздушните бани се прилагали като тялото било или изцяло разсъблечено или частично и се поставяло на открита въздушна среда. Сънят на открито подобрявал дейността на нервната система, имунитета, нормализирал основната обмяна.


Кислородотерапията се използва на широко в днешно време от добавяне на кислорода в маски и кремове за лице и тяло до високобарните камери за кислородотерапия. За жалост кислорода във въздуха намалява драстично от 38 % на 19 %, което оказва неблагоприятен ефект върху целия организъм с намаляване на имунитета, затлъстяване, състаряване, умора и стрес.

 

Усвояването на допълнително количество кислород има редица благоприятни ефекти като намаляване на стреса, ускоряване на метаболизма, подобряване на клетъчното хранене и продукция. И един забележителен ефект упражненията на открито за 1 час комбинирани с дълбоко поемане на въздух изгарят от стандартните 700 килокалории в залата до 3500 килокалории навън, на въздух.

 

Повече за тренировките на открито, природните фактори и тяхното въздействие върху организма, може да видите на www.naturalfit.alle.bg

източник www.naturalfit.alle.bg

Категория Категория: Спорт и Туризъм

Категория Тагове: кислородотерапия, спорт, профилактика,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot