Как да правилно да използваме и поддържаме нашите режещи инструменти
73.3 K
3:27

Кои са най-често срещаните грешки при експлоатацията на режещите машини като циркуляр, зеге и саблен трион. Николай от сервиза на Ташев-Галвинг ще ни даде ценни съвети как да работим и как да поддържаме нашите инструменти.

Смяна на счупена плочка
104.7 K
5:12

На мострата, която сме подготвили, ще отстраним една от средните плочки, която  е спукана. Защо се е спукала, няма да уточняваме.
Ние ще премахнем и ще сменим спуканата и счупена плочка. Ще използваме многофункционален инструмент осцилатор, за да изстържем...

Как се работи с циркуляр
93.1 K
7:49

Ръчният циркуляр е машина, чиято основна задача е да задвижва диск, или по-точно да върти диск, който да осъществява рязането на различни материали. Както казахме и по-рано, основното му предназначение е да реже  дърво. Но със същия успех той може да реже и други...

Водеща шина за циркуляр
51.9 K
1:56

Ето например шината за циркуляр става само за циркуляр, но затова пък с нея могат да се режат много тънки и прави, без никакви изкривявания ивици от дъски или друг материал, които по друг начин почти е невъзможно да се изрежат, защото в края винаги те се изкривяват.

Нова врата или нова брава за старата?
40.9 K
9:59

Като скролвах попаднах и на бравите тип греда. Те се монтират директно върху платното, а отстрани на стената се фиксират насрещниците.
Викам му - баба ти сигурно ще разреши поне такава да монтираш. Няма копаене, няма разбиване. Ключалката е секретна.
Добре де...

Компютърджия в работилницата с Константин Кънев (NoThx)
37.1 K
12:52

Знаете, че аз често обичам да се шегувам с днешната младеж и особено с компютърджиите. С напредъка на техниката , все повече неща се правят пред екран, седнали на стол и то в най-добрия случай. Понякога легнали на диван. Пред екран работят, пред екран почиват, пред екран се...

Отсичане на боя - трикове и съвети
121.5 K
4:58

А сега няколко думи за отсичането, защото ако не е добре отсечено цялото боядиване отива по дяволите.  Отсичаме между два цвята боя – обикновено меду тавана и стените или пък при смяна на цвят на две съседни стени.
В повечето случаи отсичането се...

Видове бъркалки за строителни смеси
95.3 K
7:53

Изборът на правилната бъркалка за различните смеси осигурява по-кратко време за разбъркване, смес без бучки и по-лесна работа на майстора.

Целта на смесването е да се получи напълно еднородна смес по най-лесния и най-бърз начин. Но различните смеси – сухи...