Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Сигурност чрез системи тръба-в-тръба

5
гласа
При инсталации на такива съоръжения не трябва да се избират най-евтините продукти, а да се заложи преди всичко на качество и издръжливост.
Сигурност чрез системи тръба-в-тръба-1

Не трябва да се пренебрегва, че поставени под земята или под замазка тръби не се виждат и съответно могат да се забравят, което може де доведе при ремонтни работи до неприятни изненади.

Ако инсталациите се повредят, трябва да се премахнат плочки, тапети и облицовки, да се подсуши водата, да се сменят дефектните тръбопроводи. В такива случаи разходите съставляват много по- голяма част от разликата за евтини тръбопроводи.

Тръба-в-тръба системите се състоят от външен ребрен защитен шлаух и компактна гладка вътрешна тръба. Обикновено се предлагат диаметри 12,16,20 и 25 мм. Могат да се реализират всички обичайни инсталационни методи, като единични-, пръчко- и кръгли тръбопроводи от един водоразпределител или конвенционални Т- разклонения. На база на двойнностенното изпълнение подобни водни тръби са добре предпазени от механични натоварвания.

Съединенията от PEX- пластмасови тръби са или пресовани или завинтени /сглобени/. Пресоването става по-бързо и по- сигурно.

Сглобяемите съединения имат предимството, че при нужда могат отново да се отворят по всяко време.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, тръби, системи,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot