Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Монтаж на душ

5
гласа
Душът може да се постави на стената без странични ограничители, в ъгъла или между две странични стени. В зависимост от това се прави избор между душ кабина или завеса. Душ коритата могат да се поставят директно на пода и да бъдат вградени или не в него. Според местоположението трябва да се избере и съответната отводнителна конструкция.
Монтаж на душ-1 Монтаж на душ-2

Монтаж на душ корито
Първоначално трябва да се монтира отводнителната конструкция /гарнитура/ със сифона. За тази цел на отводнителния канал се поставя уплътнителен пръстен и след това се вкарва в отвора на отточната тръба. Долната част на сифона се поставя външно на отточната тръба и двете части се завинтват отвътре. Също така, ако е налице, се монтира и преливник. Сифонът се свързва с отводнителната система. Внимавайте да не допускате по-голям наклон от 1 см на метър.

Отводнителните системи се произвеждат от PVC - тръби, колена и свързващи муфи. Душ коритото може да се вгради с бетонови блокчета и най-накрая да се облицова с плочки. Препоръчително е да се остави достъпно място - ревизионен отвор, някъде около сифона с цел ремонтни дейности. За тази цел най-подходящи са видимите или скритите ревизионни отвори. Уплътняването към стената става посредством санитарен силикон (устойчив срещу плесени).

Монтаж на душ смесител:

Изводите за смесителя се поставят по фугите или по средата на плочката. Ако изводите за входяща вода се поставят твърде дълбоко в стената, разстоянието до нивото на плочките може да се компенсира с удължители.

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, баня, монтаж на душ,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot