Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Декоративни кухненски щори

8
гласа
Освежете кухнята си с този "вкусен" и забавен проект – неговият нестандартен и ярък десен ще превърне и най-скучната кухня в истински оазис на кулинарията. За целта Ви е необходима обикновена римска щора (с размерите на кухненския Ви прозорец), малко боя за тъкани и подходящ шаблон.
Декоративни кухненски щори -1 Декоративни кухненски щори -2 Декоративни кухненски щори -3 Декоративни кухненски щори -4

Необходими материали:

  • Хартия
  • Плоскост за направа на шаблони (обикновено се правят от ацетат)
  • Маркер
  • Ножици
  • Кръгла четка за шаблони
  • Акрилна боя

Инструкции:
1. Очертайте от готова картинка или нарисувайте на ръка избрания десен – патладжан или друг плод/ зеленчук. Контурите очертавайте върху парче плоскост за шаблони (може и прозрачен пластмасов лист). Изрежете вътрешността на фигурата, за да създадете шаблона (вижте два проекта с шаблон тук и тук). В конкретния случай с фигурката на патладжана, трябва да направите 2 отделни шаблона за тялото на зеленчука и за дръжката му, тъй като тези елементи ще са в различни цветове.

2. Застопорете готовия шаблон към избраното място върху щората с помощта на малко самозалепваща се лента или тиксо. Използвайте кръглата четка, за да нанесете лилавата боя в отвора на шаблона – така ще създадете основното тяло на патладжана. Работете с кръгли движения, придвижвайки се отвън-навътре. Ако не можете да откриете желания от Вас пурпурен нюанс, можете да смесите в определена пропорция синя и червена боя. За да улесните работата си, най-добре е да направите всички елементи в лилаво наведнъж, разполагайки ги на желаното разстояние един от друг – не забравяйте, че по-късно ще правите и зелени стебла на патладжаните, затова предвидете място и за тях над основните елементи.


3. Докато основата е все още влажна, създайте светлосенки върху патладжана с помощта на малко количество боя в по-светъл лилав нюанс (нанесете светлосенки върху всички направени основи в лилаво, върху цялата щора). За целта използвайте същата четка и същите движения при нанасяне.


4. Когато основата изсъхне, залепете над нея шаблона за стеблото, като леко припокриете двата елемента. Повторете процедурата за нанасяне на боята, но този път използвайте боя в зелен цвят. Повторете процедурата и при останалите фигурки на патладжан, за да завършите декорацията на цялата щора. При желание направете и трети шаблон, с чиято помощ на направите по едно синьо кръгче между всеки два патладжана (виж изображението най-горе).

 

 

 

източник comfort.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: декорация, обзавеждане, направи си сам, пердета, щори, дизайн, интериор,

1 Коментара

мариана
когато имаш желание да научиш полезни неща можеш винаги да ги научиш от това прекрасно предаване

Добави коментар

друга картинка

antibot