Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на плочки

9
гласа
Още преди покупката трябва да помислите как искате да наредите плочките по пода и стените, за да можете да определите необходимото количество. Една повърхност въздейства атрактивно, когато хармонират плочки и фуги. Плочките трябва да са поставени по начин, който създава симетрия.
Поставяне на плочки-1 Поставяне на плочки-2 Поставяне на плочки-3

Разпределяне на стенното пространство

Определете средата на стената и започнете там с една фуга или със средата на плочката. Плочката към ъгъла трябва да бъде поне половината от широчината на плочката (A).

Подовите плочки трябва първо да положите на сухо. Ако варирате във височината, започнете долу с една цяла плочка (B).


Ако трябва да се спазва определено точка на приключване, напр. в кухнята, започнете реденето от тази точка с една цяла плочка (C).

По външните ръбове започвайте също с цяла плочка.При граничещи помещения следвайте линията на фугите, също и при еднакви по големина стенни и подови плочки. При ниши с отоплителни тела се нарежда или разреза в средата или се слагат еднакви разрези отстрани.

Изчисляване необходимото количество плочки:
Важи следната формула: квадратните метри + 5 % фира/ при диагонални плочки и плочки с шарки 10%/ + 5% резерва. Ако сте сбъркали в изчислението, можете да върнете в bauMax излишната, но оригинално опакована стока в рамките на 4 седмици срещу представяне на касова бележка за закупуването й от bauMax.

Обработване на плочките

С подходящия инструмент плочките могат да бъдат обработени в правилната форма. За прави разрези препоръчваме резачка за плочки.
По- стабилни плочки се отбелязват с лек разрез от страната с глазурата и се разделят с лек удар с чук по задната страна. Плочки от естествен камък се режат с инструменти за водно рязане. Дупки се пробиват със съответния инструмент за пробиване на дупки в плочки или с фрезата. Страничното изрязване става с клещи керпеден.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, поставяне на плочки,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot