Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Подготовка на основа за плочки

13
гласа
Плочките могат да бъдат поставяни върху почти всякакви основи. Предпоставка е равна, издръжлива, почистена от прах и мазнини основа.
Подготовка на основа за плочки-1

Отстранете стари слоеве, шпакловайте неравностите или изравнете големи неравности със саморазливаща се шпакловъчна маса. За да сте сигурни, нанасяйте винаги един слой, особено при попиващи основи като гипскартонени плоскости или циментови замазки. При непопиващи основи като стари плочки трябва да се мине с усилен грунд. Внимание: На някои фактори трябва да се обърне особено внимание. Тук се причисляват особеното директно излагане на влага, напр. душ, тераса, балкон- за това трябва да се предвиди водоустойчив предпазващ слой- или особено термично натоварване, напр. подово отопление, тераса.

Използвайте съвместими продукти на един производител и съблюдавайте указанията за употреба.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, плочки, подготовка на основа,

2 Коментара

Евгени Ангелов
В спалнята ми няколко плочки започнаха да се повдигат и вече започнах дори да се пъна в тях. Въпроса ми е от какво се е получило това и как може да се оправи?
Ивайло Тенев
Причините може да са няколко, но най-вероятните а две: 1)недобре залепени плочки 2)наличие на влага И в двата случая решението е плочките да се извадят (и запазят, ако не са наранени) и да се обработи основата.В горната статия доста добре са описани стъпкте на подготвяне на основата. За залепването на новите плочки използвай лепило с по-висока якост и влагоустойчивост.Както в поечето случаи по-скъпото излиза по-евтино след време.... успех в начинанието!

Добави коментар

друга картинка

antibot