Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Функции на мазилката

5
гласа
Всякакви атмосферни влияния, като слънце и дъжд, мръсотия и замърсяване на околната среда оказват лошо въздействие върху външната облицовка на Вашия дом. Като сръчен майстор можете сами да се погрижите за това, безупречната фасада дълго време да предпазва сградата и да краси Вашия дом. Мазилката е не само красотата на Вашия дом, но и защита на намиращата се отдолу зидария. От качеството на мазилката зависи функционалната ефективност на целия строеж.
Функции на мазилката-1

Добрата мазилка трябва да е в състояние да извежда парите от помещенията навън, в същото време да не пропуска дъжд навътре. Тъй като мазилката възпрепятства овлажняването на зидарията, тя запазва от една страна топлоизолационната способност на зидарията, а от друга страна предпазва от разрушаване при замръзване. Освен това мазилката трябва да е достатъчно еластична, за да компенсира напрежение при температурни промени без образуване на пукнатини или олющване.

Във вътрешни помещения мазилките служат на първо място за това да осигурят гладки и равномерни основи за боядисване, тапети и други облицовки.
Едновременно вътрешната мазилка трябва да оказва регулиращо влажността действие, т.е. в определени стойности да поглъща влажност под формата на водна пара и отново да я отдава.
Ненавременното нанасяне на мазилката или пестенето на материал е неуместно, тъй като санирането е изключително скъпо.

Нашият съвет:
Преди нанасянето на външната мазилка винаги се нанася вътрешна мазилка.

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, мазилка,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot