Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Преградни стени

6
гласа
Изграждането на монтажни стени носи няколко предимства спрямо общоприетите междинни стени. Обичайно се изгражда щендер от метални профили, могат да се поставят и дървени летви. Оставащото кухо пространство в стената е идеално за полагане на инсталации и топло- и звукоизолация. Моментално готовата равна стенна повърхност може без изчакване да бъде боядисана, тапицирана или облепена с плочки.
Преградни стени-1

Метална конструкция: Позицията на стената се отбелязва с точно обозначаване на земята /имайте предвид и мястото за врата/, раменните профили се облепват с уплътнител и се завинтват към пода и тавана. Щендерните профили се поставят перпендикулярно в раменните профили и се завинтват. Осовото разстояние при вертикален монтаж е 62,5 см.


Следва поставянето на плоскостите от едната страна на стената и полагането на инсталациите и изолации от минерална вата в празното пространство. За преминаване на комунални разводки са предвидени съответно отвори в металните профили. Веднага след това се затваря с втората стена. И тук внимавайте особено за указанията на производителя.

Рязане на гипскартонени плоскости:  С молив се отбелязва върху предната страна на плоскостта линията на рязане по държината на поставена летва и с помощта на универсален нож се реже плоскостта по линията, плоскостта се пречупва по нареза върху ръб. Задната страна на картона се отрязва с ножа. За по-прецизно рязане се използват също трион лисича опашка или прободен трион, за Ел- инсталации – фреза за контактни кутии.

източник baumax.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, преградни стени,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot