Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Гипсови плоскости като стенни облицовки

8
гласа
С гипсовите плоскости стените могат да се измажат сухо. При това могат да се използват методи като директно лепене върху стените или монтаж на конструкция. В съчетание с изолиращи материали се постига ефективно подобряване на звуковата и топлинна защита. Различават се следните работни методи:
Гипсови плоскости като стенни облицовки-1 Гипсови плоскости като стенни облицовки-2 Гипсови плоскости като стенни облицовки-3

1. Сухо измазване на стените: При издръжлива основа гипсовите плоскости могат да се залепят директно със строително лепило. Стените трябва да са чисти, сухи и изолирани от влага. Преди да се поставят плоскостите на стените, се вгражда електрическата инсталация. Кутиите за ключове и контакти се поставят с 2 см  отстояние от зида.

 


2. Строителното лепило се разбърква според инструкциите за употреба. Нанесете го с мистрията или шпаклата на равномерни разстояния от 30-40 см на обратната страна на плоскостта. Разстоянието от края на плоскостта трябва да е макс. 5 см.

 


Плоскостите могат да се напасват на стената с помощта на  гумен чук и нивелир. Преди да е засъхнало лепилото плоскостите се поставят и изправят с помощта на лот и воден нивелир. Оставете фуга от 10 мм  към пода и 5 мм към тавана за изсъхване на лепилото. След неговото втвърдяване фугите се запълват с широка гъвкава шпатула с шпакловъчна маса. Местата на шпакловане се изглаждат.

 


Използвайте уред за шлайфане с прахосмукател. Плоскостите се покриват с основен слой, за да се уравновеси различната пропускливост на шпаклованите места и плоскостта.
При външни стени използвайте топлоизолационни плоскости или плоскости с кашировка за пароизолация. Винаги съблюдавайте специалните указания на производителя на плоскостите.

 

Приятна работа!

източник baumax.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, гипсови плоскост, стенни облицовки,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot