Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Пестене на енергия в домакинството

7
гласа
Пестенето на енергия е печеливша стратегия - не само в полза на околната среда, но и за вашия портфейл.
Пестене на енергия в домакинството-1

За поддръжката на нашите жилища всички ние използваме повече енергия, отколкото дори можем да си представим. Използването на все повече уреди в домакинството значително повишава сметката за ток. Паралелно с това се повишава и производството на вредни вещества и концентрацията на СО2 - причинители на т. нар. парников ефект, който е главният виновник за драстичната промяна на климата на цялата планета.
Но както всеки допринася за този глобален ефект, така и всеки индивидуално би могъл да го редуцира.
Електроенергия в домакинството
Знаете ли, че... електроуредите във Вашия дом като хладилник, перална машина и т.н. изразходват почти 1/3 от общото електропотребление? Ето защо трябва да започнем именно от тези уреди, когато искаме да спестим енергия.

Да пестим с класа!

Това не означава нищо друго, освен да обръщаме внимание на енергийния клас при купуването на нови електроуреди. Домакинските уреди (като перална машина, хладилници, фризери и т.н) са обозначени с общоприетия енергиен стикер на ЕС. С маркирана буква „А" на стикера са обозначени уредите с най-висок енергиен клас, това означава, че тези уреди използват минимално количество енергия дори при максимална мощност. Енергиен клас „G" е знак за високо потребление на енергия. Ето защо е препоръчително при възможност винаги да купуваме електроуреди с енергиен клас „А" (някои хладилници и фризери дори имат енергиен клас „А+" и „А++"). Купуването на електроуреди с висок енергиен клас ни спестява голямо количество електроенергия и гарантира бърза възвращаемост на вложените за домакински уреди пари.

източник baumax.bg

Категория Категория: Изолация и отопление

Категория Тагове: отопление, съвети, идеи, пестене на енергия, домакинствотo, енергия,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot