Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Тапети Как се лепят тапети върху стените?

7
гласа
Време е да подготвим тапетите. Трябва ни голяма, празна и чиста маса, за да ги подготвим. Ако не успеем да намерим достатъчно голяма маса, почистеният под ще ни свърши същата работа.
Тапети Как се лепят тапети върху стените?-1 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-2 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-3 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-4 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-5 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-6 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-7 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-8 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-9 Тапети Как се лепят тапети върху стените?-10

Оразмеряване и маркиране на лентите: след като измерим височината на стените от пода до тавана, прибавяме още 10 см към този размер и отбелязваме дължината върху тапета. Тези 10 см резерв е необходим за коригиране на евентуални грешки.

 

 

Рязане на тапетите: използваме макетно ножче за срязване на отбелязаното място. При рязане на тапети с шарки, трябва да спазим непрекъснатостта на шарката и да не забравяме да оставим резерв от 4-5 см за вътрешeн и за външeн ъгъл.

 

 

Нанасяне на лепилото: след като сме завършили рязането на тапетите, пристъпваме към етапа на залепването им. За да направим това, разстиламе лентите върху масата и нанасяме лепилото равномерно с четката за лепило.

 

 

Прегъване на краищата: прегъваме съвсем леко намазаните краища един към друг и поставяме сгънатите по този начин ленти накуп, докато намажем всички ленти. Това се прави, за да омекнат тапетите.

 

 

Залепване на лентите: имайте едно наум, че за да залепим лентите, стените ни трябва да бъдат сухи и чисти. Започваме залепването откъм тавана и полека се придвижваме надолу.

 

 

Отстраняване на въздушни мехурчета: Щом вече сме залепили тапетите върху стената, трябва да отстраним мехурчетата с въздух с помощта на четка за избутване на въздуха. Това става като просто движим четката отгоре надолу по стената, с посока обърнато V.

 

 

Отбелязване на площта за изрязване: маркираме излишния тапет, който ще изрежем, като притискаме ножицата към ръба, където таванът се среща със стената.

 

 

Изрязване на излишната горна част: отлепваме мъничко тапета от стената и започваме изрязването на маркираната площ.

 

 

Изрязване на излишната горна част: отлепваме мъничко тапета от стената и започваме изрязването на маркираната площ.

 

 

Изрязване на излишната долна част: първо маркираме с ножицата мястото, където стената се среща с перваза на пода. После ни остава само да изрежем излишното.

 

 

Залепване на тапет по вътрешен ъгъл: за да залепим тапета, започваме от тавана и се придвижваме надолу. В същото време не трябва да забравяме, че шарките не бива да се прекъсват.

 

 

Залепване на тапет по външен ъгъл: облепваме ъгъла с лекота, като отново не забравяме непрекъснатостта на шарката. Ако облепваме външен ъгъл (както снимката), трябва да оставим резерв от 4-5 см.

 

 

Изрязване на излишната долна ъглова част: щом сме залепили правилно тапетите, можем да пристъпим към изрязване на излишните долни части с ножица. След като сме залепили всички ленти, заглаждаме местата на съединяването им с четка за избутване на въздуха.

 

 

Поздравления: вече успешно сме облепили нашата стая с тапети и тя изглежда прекрасно. Изсъхването на тапетите трае около 12 часа. През това време не трябва да забравяме да държим прозорците затворени.

 

 

източник praktiker.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, тапети, лепене на тапети,

1 Коментара

Величка Колева
Здравейте! Искам да разбера, как точно се залепя КОРНИЗ N F върху вече залепения тапет и тавана, за да се оформи вътрешния ъгъл на тавана? Как и с какво ножче се изрязват ъглите и какво лепило /силикон / се използва? Благодаря Ви предварително!

Добави коментар

друга картинка

antibot