Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Тапети - oбща информация

6
гласа
Ако ви е писнал видът на дома ви в момента и търсите по-цветно и жизнерадостно решение като алтернатива на боядисването, и освен това искате „мястото, където живеете, да отразява личността ви”, тогава тапетът е точно за вас... Тапетите са изключително декоративно решение.
Тапети - oбща информация-1

С интересните си цветове и десени те придават индивидуалност на вашия дом. Произвеждат се от естествени материали и следователно не съдържат вредни за здравето вещества. Хигиенични са, защото са лесни за почистване. С тапетите лесно можем да преобразим нашия дом. Затова заедно с вас ще разгледаме необходимите стъпки за поставяне на тапети от винилов тип. Отначало това може да ви се стори трудно, но не се притеснявайте, защото всичко, от което имате нужда, е мъничко търпение...

Започваме с това какви тапети да използваме. На пазара се предлагат много видове тапети, изработени от различни материали. Сред тях се крият онези, които отговарят най-точно на вашия вкус…и бюджет. По-долу са изредени видовете тапети:

Еднокомпонентни тапети: произвеждат се от еднопластова първокачествена хартия. След като се изработят цветът и десенът, се добавя и релефна декорация. Трайността им е ниска в сравнение с другите видове тапети.

Релефни тапети: произвеждат се от двупластова първокачествена хартия. При тях самият десен е релефен и те представляват една по-трайна алтернатива.

Винилови тапети: най-разпространеният вид тапети, използвани днес. Външната им повърхност е покрита с поливинилхлорид, а той помага за релефното подчертаване на десените. Съединяването на ръбовете им не личи при тяхното залепване. Лесно се почистват и са устойчиви на слънчева светлина и други фактори.

Тапети, които могат да се боядисват: те са на базата на винил. Върху тях може да се нанася боя многократно.

Стъклен текстил: произвежда се при изсушаване в пещ на фини стъклени фибри. Тези стъклени фибри след това се втъкават като тъкан. Преди залепването на този вид тапет, повърхността трябва да бъде подготвена с голямо старание.

Текстилни тапети: външната им повърхност е покрита с текстил. Този вид тапети предлагат разнообразие от цветове и тъкани. Предимството на този тип тапети е в акустичен план.

Винил на основата на текстил: основата на този тапет е произведена от текстил, а външната повърхност е изработена от поливинилхлорид. Идеален за хотели, ресторанти и магазини. Изключително траен е, макар първоначалната цена да е сравнително висока.

 

източник praktiker.bg

Категория Категория: Дизайн и декорация

Категория Тагове: дизайн, декорация, тапети,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot