Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Облицоване на стена - нанасяне на фугиращата смес

5
гласа
След като сме изчакали 24 часа разтвора по задната страна на плочките да изсъхне, започваме да нанасяме фугиращара смес. Тя допринася за стабилното положение на плочките и разкрасява стените. Предпазва от проникване на влага, вода и мръсотия от задната страна на плочките.
Облицоване на стена - нанасяне на фугиращата смес-1 Облицоване на стена - нанасяне на фугиращата смес-2 Облицоване на стена - нанасяне на фугиращата смес-3 Облицоване на стена - нанасяне на фугиращата смес-4 Облицоване на стена - нанасяне на фугиращата смес-5

Сваляне на клинчетата: след като изчакаме 24 часа, внимателно изваждаме клинчетата, които са близо до повърхността, като използваме обикновена отвертка или някакъв инструмент с остър връх. Времето за изсъхване на разтвора е 24 часа. В студено време този период може да е до 48 часа.

Ако поставим фугиращата смес преди изсъхването на разтвора, влагата ще остане вътре и върху плочките ще се появят петна.

 

 

Почистване с обикновена отвертка: след свалянето на клинчетата да остържем разтвора, останал между плочките, с обикновена отвертка и да забършем стената със суха кърпа.

 

 

Поставяне на фугиращата смес: да нанесем готовата смес диагонално с въртящи движения. Гумената мистрия за фугиране предпазва от надраскване на повърхността на плочките. Трябва да положим достатъчно смес, за да запълним равномерно останалите празни пространства.

 

 

Почистване с гъба: след като изчакате половин час за изсъхване на фугиращата смес, потопете гъбата в чиста вода, изстискайте я напълно и почистете остатъците от фугиращата смес.

 

 

 

Вече сме завършили облицоването на нашата баня без чужда помощ и можем да се гордеем с постижението си.

 

източник praktiker.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot