Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Облицоване на стена - поставяне на плочките

14
гласа
След като подготвим стената и разтвора, започваме да облицоваме. Ще ви покажем как да поставите декоративни фризове на стената.
Облицоване на стена - поставяне на плочките-1 Облицоване на стена - поставяне на плочките-2 Облицоване на стена - поставяне на плочките-3 Облицоване на стена - поставяне на плочките-4 Облицоване на стена - поставяне на плочките-5 Облицоване на стена - поставяне на плочките-6 Облицоване на стена - поставяне на плочките-7 Облицоване на стена - поставяне на плочките-8

Разпределяне на лепилото по стената: да нанесем разтвора на стената като ползваме правата страна на назъбената мистрия. След това разнасяме с еднаква плътност с назъбената страна на мистрията.

 

 

Поставяне на плочка на стената: след като сме разнесли разтвора да поставим първата плочка като започнем от дървения мастар, който сме разположили най-долу до стената. После наместваме плочката като я притискаме към стената.

 

 

Наместване с помощта на гумен чук: трябва да чукнем плочката с гумен чук, за да се уверим, че е попаднала на мястото си. Глух звук означава, че плочката е на място Можем да проверим дали разтворът е залепнал за задната страна на плочката като я повдигнем с мистрия за фугиране. За да прилепим плочката към стената правилно, най-малко 80% от сместа трябва да бъде на гърба на плочката.

 

 

Поставяне на втора плочка: да поставим втората плочка до първата като между тях поставим клинчета. Продължаваме лепенето по същия начин.

 

 

Поставяне на фризовете: фризовете подчертават цялостния изглед на стените. Фризовете не трябва да се поставят зад мивки, огледала или шкафове. След като преценим къде да поставим фризовете, нанасяме разтвора на стената и ги поставяме на мястото като ги разделяме с клинчета.

 

 

Поставяне на останалите плочки: продължаваме да поставяме плочките по същия начин като ги разделяма с ограничители. Кликнете върху снимката, за да видите как да поставяте плочки около водопроводните тръби! Измерване с рулетката: след като сме приключили с поставянето на плочките, нека свалим дървения мастар от долния край на стената. Да измерим разстоянието до пода (между плочките и пода).Отбелязване с молив: отбелязваме 1.5 см по-малко от взетите мерки. За да нанесем фугата, трябва да оставим пространство между стената и плочките.

 


Отрязване на плочка: поставяме плочката с лицевата страна нагоре в машината за рязане, наместваме отбелязаната линия за рязане с водещата шина на машината и дърпаме ръкохватката към себе си. Полагане на разтвора: да обърнем изрязаните плочки и да нанесем разтвор посредством правия край на назъбената мистрия. След това разпределяме разтвора с назъбения край.Поставяне на плочката: сега можем да поставим плочката най-долу на стената. И слагаме клинчета между плочките и пода.

 


Изчакване на сместа да изсъхне: изчакваме 24 часа да изсъхне разтвора под плочките. При студено време това може да отнеме около 48 часа. Ако нанесем фугиращата смес преди изсъхването, влагата ще остане от вътрешната страна и по плочките ще се появят петна.

източник praktiker.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot