Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на подови плочки

6
гласа
След като подготвим повърхността и разтвора, започваме да поставяме плочките на пода.
Поставяне на подови плочки -1 Поставяне на подови плочки -2 Поставяне на подови плочки -3 Поставяне на подови плочки -4 Поставяне на подови плочки -5 Поставяне на подови плочки -6 Поставяне на подови плочки -7 Поставяне на подови плочки -8 Поставяне на подови плочки -9

Разпределяне на разтвора по пода: Нанасяме разтвора на пода като ползваме правата страна на назъбената маламашка. След това разнасяме с еднаква плътност с назъбената страна на маламашката. Разтворът изсъхва за около 15-20 минути след полагането му. Поради тази причина трябва да се съобразим със собствените си възможности за бързина.

 

 

Поставяне на плочката: След разнасяне на разтвора, поставяме плочката на пода и натискаме леко надолу за да я наместим.

 

 

Причукване с гумен чук: Трябва да причукаме подовата плочка, за да проверим дали е поставена стабилно. Глухият звук означава, че е поставена правилно.

 

 

Поставяне на втората плочка: Поставяме втората плочка до първата, и продължаваме да повтаряме същите стъпки.

 

 

Проверка дали плочката е залепнала: Да проверим дали разтворът е залепнал по гърба на плочката като я повдигнем с мистрия за фугиране. За да прилепим плочката към пода правилно, най-малко 80% от сместа трябва да бъде на гърба на плочката.

 

 

Поставяне на клинчетата: След поставянето на плочките, разполагаме клинчетата между ъглите им. Продължаваме с останалите плочки според горните инструкции.

 

 

Измерване с ролетката: Размерите на пода невинаги позволяват да бъде покрит с точен брой цели плочки. Трябва да измерим участъците, за които е необходимо да отрежем плочки с подходящи размери.

 

 

Отбелязване с молив: Отбелязваме взетите размери с молив върху плочката.

 

 

Отрязване на плочката: Поставяме плочката с лицевата страна нагоре в машината за рязане, наместваме отбелязаната линия с водещата шина на машината и дърпаме ръкохватката към себе си.

 

 

Поставяне на плочката: Да поставим отрязаната плочка на пода, върху нанесения разтвор.

 

 

Изчакване на сместа да изсъхне: Изчакваме 24 часа да изсъхне разтвора под плочките. При студено време, това може да отнеме около 48 часа. Ако нанесем фугиращата смес преди изсъхването, влагата ще остане от вътрешната страна и по плочките ще се появят петна.

 

 

източник praktiker.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot