Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Подготовка за поставяне на подови плочки

6
гласа
Керамичните плочки изглеждат най-добре, когато са положени на пода. Това не е сложно за изпълнение. И все пак имайте предвид, че добрата подготовка е ключът към сполучливото поставяне на плочките. По-долу ще ви демонстрираме подготвителната фаза.
Подготовка за поставяне на подови плочки-1 Подготовка за поставяне на подови плочки-2 Подготовка за поставяне на подови плочки-3 Подготовка за поставяне на подови плочки-4 Подготовка за поставяне на подови плочки-5

Измерване: да започнем с измерване на дължината и ширината на помещението, което ще облепваме.

 

 

Предварително планиране: Преди да започнем поставяне на плочките, да ги подредим по пода, според взетите мерки, като поставим клинчета между ъглите им. Това помага за правилно изчисляване броя на плочките, които ще са ни необходими.

 

 

Нанасяне на грунда: Да нанесем грунда на пода с помощта на четка. Когато времето е горещо водата от разтвора се изпарява. След абсорбиране на водата, плочките трудно остават неподвижни на пода. Грундът предпазва от бързо абсорбиране на водата. Грундът е прозрачен материал. След полагането изсъхва за един час. Сместа се полага след изсъхване на грунда.

 

 

змерване с нивелира: Поставяме нивелира върху 5-сантиметровия дървен мастар да проверим за неравности. Ако дължината на нивелира не покрива дължината на пода, поставяме нивелира върху дъска и измерваме неравностите много точно. Трябва да поставим коригиращата смес с мистрия заради съществуващите неравности. Сместа съхне около 12 часа. Ако дебелината на неравностите е 3-20 мм, трябва да използваме плътна коригираща смес.

 

 

Подготовка на разтвора: В съд с вода изсипваме сухото лепило. Ползваме маска за лице, за да се предпазим от поглъщане на прах.

 

 

Разбъркване на сместа: Поставяме накрайника за разбъркване на бормашината и започваме да бъркаме до достигане на необходимата гъстота. След разбъркването изчакваме 10 мин, за да може сместа да придобие подходящо състояние. Ако не разполагаме с накрайник за разбъркване, можем да приготвим разтвора с помощта на алуминиева пръчка. Сместа ще изсъхне за около 3-4 часа, така че не трябва да се бавим във времето.

След като нанесем разтвора върху повърхността, плочките се поставят за 15-20 минути. Трябва да полагаме разтвора според собствените си способности за бързина. След разбъркването се изчаква 15 минути, преди полагането на самото лепило отново разбъркваме.

 

източник praktiker.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot