Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на подова настилка

5
гласа
Ако имате радиатори в стаята, има няколко лесни стъпки, които можете да следвате, за да поставите правилно паркета около тръбите на парното. Просто ги следвайте!
Поставяне на подова настилка-1 Поставяне на подова настилка-2 Поставяне на подова настилка-3 Поставяне на подова настилка-4

Измерване на разстоянието: за да определим къде да изрежем отвора, през който да мине тръбата на радиатора, трябва първо да измерим разстоянието от стената до тръбата и от нея до началото на паркетната дъска. След това вече може да очертаем контура на тръбата върху дъската.

 

 

Вертикално измерване: За да определим центъра на дупката за тръбата, трябва да поставим линията вертикално до тръбата, и да начертаем линия върху плоскостта с молив. Центърът ще бъде там, където се пресичат двете линии.

 

 

Пробиването на отвори: след като сме определили центъра на отвора, той се изрязва със специален фрезер /бор корона/ с обикновена или акумулаторна бормашина.

 

 

Отрязване на панела: след като сме направили отвора, с прободен трион панела се отрязва през средата на отвора.

 

 

Поставяне на дъската: след като дъската се постави на мястото си, пространството около нея и тръбата се запълват със силиконова паста. Продават се и специални декоративни розетки, които покриват отвора, за да не загрозяват подовата настилка.

 

източник praktiker.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: паркет, подови настилки, подови покрития, ламинат, под,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot