Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на подова настилка

5
гласа
Можете да опитате да поставите меката подова настилка сами (от PVC или килимена (мокетена)), като следвате простите стъпки, описани по-долу. За повече и по-подробна информация посетете най-близкия магазин Практикер.
Поставяне на подова настилка-1 Поставяне на подова настилка-2 Поставяне на подова настилка-3 Поставяне на подова настилка-4

Измерване на пода: размерите на пода, който ще застиламе, се измерват с ролетка.

 

 

Отрязване на настилката: след като сме измерили пода, можем да развием килимената (мокетена) настилка. Възможно е това да стане в друга стая с по-голяма площ. За да отрежем настилката, използваме линеала и режем с макетния нож. Има и специално закривени остриета за тази цел. От всяка страна се оставя допълнително ивица с широчина 10 cм.

 

 

Изрязване на излишните парчета: разстиламе така изрязаното парче върху пода. Излишните ивици отстрани се изрязват със закривеното острие на ножа. При по-големи помещения да се обърне внимание на доброто изпъване на покритието, така че да не останат гънки.

 

 

Подготовка за поставяне на первазите: монтирането на первазните летви зависи от техния вид. Най-често те се състоят от две части, като основната шина се монтира с винтове към стената, а върху нея се закрепва декоративната лайсна. Монтира се с винтове, завити в пластмасови дюбели.

 

 

Поставяне на первазите: след като сте поставили, изпънали настилката и монтирали первазните летви, може вече да се насладите на своя майсторски труд.

 

 

източник praktiker.bg

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot