Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Поставяне на подова настилка

5
гласа
Много е лесно да промените облика на подовете в дома си като поставите ПВЦ настилка. Просто опитайте да следвате стъпките, изброени по-долу. За още съвети, посетете най-близкия магазин Практикер.
Поставяне на подова настилка-1 Поставяне на подова настилка-2 Поставяне на подова настилка-3 Поставяне на подова настилка-4 Поставяне на подова настилка-5 Поставяне на подова настилка-6 Поставяне на подова настилка-7 Поставяне на подова настилка-8 Поставяне на подова настилка-9

Измерване на пода: можем да използваме ролетка, за да измерим повърхността на пода, който застиламе.

 

 

Поставяне на настилката: за да изрежем настилката според взетите мерки, трябва да я развием наопаки върху чиста и гладка повърхност. Ако се нуждаем от повече място, можем да направим това в друга стая, която е по-просторна.

 

 

Изрязване: отрязваме, като движим ножа по линеал според мерките на пода, взети по-рано. След като приключим, трябва да обърнем настилката и да я поставим на пода за полагане. Препоръчва се залепването на ПВЦ настилката да не се прави по-късно от 3-4 часа след отрязването.

 

 

Нанасяне на лепилото: можем да започнем да нанасяме лепилото върху пода със специална назъбена маламашка или широк шпахтел кърпа, като го разнасяме от стената към средата на пода. Нанасяме тънък равномерен слой. Изчакваме 10 мин., преди да залепим предварително разкроения лист.

 

 

Изрязване на настилката около неподвижни мебели: отрязваме ПВЦ настилката с ножчето около неподвижните мебели като започнем от техните ъгли и плътно водим ножа по контура на основата им. Излишните парчета от настилката покрай стените също се изрязват.

 

 

Поставяне на повече листа: ако е необходимо да поставим повече листа ПВЦ настилка, трябва да ги поставяме така, че краищата им да се срещат в средата на стаята. След поставянето на листата трябва да подгънем краищата им обратно към стените и да нанесем лепилото на пода с назъбен шпахтел между двата листа. След като изчакаме 10 мин., можем да разгънем листовете обратно върху пода и да залепим краищата им.

 

 

Изтласкване на въздуха, останал под настилката: за да отстраним неравностите, които могат да се получат от въздуха, останал под настилката, може да използваме гумен шпахтел, приспособление за миене на стъкла и подове с плоска гума или кърпа. Работете последователно от средата на пода към краищата му.

 

 

Изрязване на излишните парчета: трябва да подрежем излишните части от настилката, които се застъпват с помощта на линеал и нож.

 

 

Монтиране на перваза: первазът може лесно да бъде прикован към стените със закалени стоманени пирони за бетон и чук или с винтове и дюбели.

 

 

Свързване на пресичащите се профили: можем да сложим парчета двойно залепваща лента под первазната летва и да ги залепим чрез натискане с двете ръце.

 

източник praktiker.bg

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, пвц настилка, под, подова настилка,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot