Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка

8
гласа
Старият поплавък може да причини теч. С цел да предотвратим това първо трябва да регулираме желаното ниво на водата чрез езичето на поплавъка.
Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка-1 Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка-2 Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка-3 Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка-4 Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка-5 Водопровод Поправяне на тоалетни Смяна на поплавъка-6

Ако водата продължава да изтича след регулирането, може да се наложи смяна на поплавъка. Просто следвайте стъпките, изброени по-долу, и ще се научите как бързо и лесно да смените стария си поплавък!

 

 

Демонтиране на стария поплавък: преди да сменим поплавъка, нека изпразним казанчето и затворим спирателния вентил. След това можем да демонтираме гъвкавата тръба, която свърза ъгловия спирателен вентил и пълнещия казанчето механизъм. Следващата стъпка е да демонтираме поплавъка от казанчето.

 

Поставяне на новия поплавък: след като сме махнали стария поплавък, можем да го заменим с новия.

 

Поставяне на новия поплавък в казанчето: можем да поставим новия поплавък на мястото на стария.

 

Инсталиране на поплавъка: след като сме поставили поплавъка в казанчето, фиксираме положението му с гайка и френски ключ. След това го свързваме посредством гъвкавата тръба към спирателния водопроводен кран.

 

Почистване на инсталацията: с цел да прочистим инсталацията трябва да махнем горната клапа на новия поплавък. Добре е да държим чаша над отвора и тогава да пуснем водата, за да изчистим инсталацията от ръжда и наслоения. Ролята на чашата тук е да задържи водата в казанчето, за да не облее пода наоколо. След изчистване на инсталацията трябва да спрем водата.

 

Поставяне обратно на подвижната горна част на поплавъка: горната част на поплавъка се поставя обратно на мястото си чрез завъртане на 90º по посока на часовниковата стрелка, използвайки отворите в горната й част. Трябва да сме убедени, че приляга и е закрепена добре.

 

Регулиране нивото на водата: като последна стъпка трябва да регулираме водата до желаното ниво като движим езичето на поплавъка за регулиране нагоре и надолу (най-подходящото ниво е до средата на казанчето).

 

източник praktiker.bg

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, баня,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot