Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Когато се пребоядисват стари подове

6
гласа
Пребоядисването на стар под може да се окаже мъчителна и трудна работа за вас, ние ще ви покажем няколко съвета и идеи да олесним вашата ремонтна работа.
Когато се  пребоядисват  стари  подове-1

Когато се  пребоядисват  стари  подове, трябва да се постъ­пи по следния начин.Подовете  се   почистват  щателно   особено ако по тях има мазни петна. Първото боядисване се прави с безир или подов грунд.  След като  изсъхне, което е в повечето случаи трае около едно денонощие,   могат  да  се  направят известни поправки  ако се налага. Така  подготвеният под се боядисва с подова блажна боя, която, докато е още в опаковката си, трябва да се разбие силно, а след като се отвори, се разбърква енергично с дървена пръчка.

Ако  по  повърхността  на  боята се е образувала жилава кожица, тя се премахва. При боядисване на подове в някои слу­чаи се налага боята да се разреди. Използва се терпентин или най-добре специален разредител. Нанасянето на боята върху пода става  в  две   посоки  —   първоначално по посока   на дървесните влакна,  а  след  това  - напречно.  Боядисва се с широка четка или още по-добре с валяче, прикрепено към дълга дървена или метална дръжка.

Старите дъсчени подове, боядисани с тъмни бои, могат да се подновят. Ако дъските са здрави, без фуги помежду им, те могат да се изциклят с помоща на цикла (стоманена, правоъгълна плочка, дълга около 15 см., широка 6 – 8 см. И дебела 0,8 – 1,5 мм), при което покритието от старата боя се премахва и се открива естествения цвят на дъските. Последните се покриват най-напред с безир, а след това с матов гланцов подов лак

източник modazadoma.com

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, боядисване на подове, под, боядисване, боя,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot