Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Интересни декоративни техники

6
гласа
Свежи пухкави облаци
Интересни декоративни техники-1 Интересни декоративни техники-2

1. Боядисайте тавана с качествен фасаген или латекс тониран в небесно син цвят. Добър ефект се получава ако боядисате и стените в горната им част (около 20-30 см) като продължение на тавана.

 

Ще постигнете добър 3 измерен ефект на тавана.

2. Оставете синята основа да изсъхне напълно.

3. Изберете си места за пухкавите облачета – включително може да ги поставите и върху боядисаните в синьо стени.

Материали за облаците:

4. Необходими материали:

            - интериорен латекс – бял;

            - декоративна глазура;

            - памучни парцали.

Смесете 1 част латекс с 3 части декоративна глазура.

5. Използвайки памучен парцал, нанесете сместа върху вече избраните места. Чрез парцалите имате по-добър контрол върху нанасяното количество боя. Облаците трябва да са по-плътни в средата и да избледняват в края.

6. Ако имате малко повече въображение, след пълното изсъхване на небето, може да добавите леки розови или лилави сенки в малки области от облачетата. Приготвянето на сместта е подобно като за обалаците.

 

„Украсяване с гъба”

Нанасянето на боя с гъба е много лесна и приятна техника, за постигане на шарки. Започнете като боядисате основата в желания цвят. След като изсъхне, нанесете декоративна глазура с помощта на гъба или използвайте мокра гъба (с вода или разтворител – според използваната боя). Според избора, гъбата нанася декоративна глазура или отнема част от основната боя. И в двата случая се получават интересни декоративни шарки. Ако нанасяте декоративна глазура, може да повторите процедурата, като единственото задължително условие е предното нанасяне да изсъхне напълно, преди повторението. Ако не сте чак толкова добри в боядисването, може да опитате с неутрален цвят (бежаво, сиво) или да използвате еднакъв основен и декоративен цвят (или съвсем леко да се различават). Нанасянето на светъл върху тъмен цвят създава чувство за дълбочина и пространство. Обратното по-ясно подчертава създадените шарки. „Отнемането с гъба” се постига чрез нанасянето на универсална декоративна глазура с четка или валяк и преди да изсъхне, отнемането й с помощта на гъба. Повърхността се обработва с гъба с различна степен на натиска върху повърхността, за постигането на оригинални краски. Използвайте гъба с едра пореста структура, вместо стандартните гъби за миене на съдове. Получените шарки са по-оригинални и разнообразни.

източник modazadoma.com

Категория Категория: Строителство и ремонти

Категория Тагове: строителство, ремонти, боядисване,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot