Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Всекидневната – подредете с вкус

6
гласа
Добрата декорация на една стая зависи главно от нейната големина и от това, за какво се използва стаята.
Всекидневната – подредете с вкус-1 Всекидневната – подредете с вкус-2

Обзавеждането на всекидневната може да бъде лесна задача, но може и да се превърне в малък кошмар. Всичко зависи от хората, които ще прекарват голяма част от времето си в нея.

Няма нищо по-лесно от обзавеждането на стая, която не се използва. Но ако често посрещате гости или част от семейството ви е в къщи през деня, то задачата се утежнява – деца, животни, знаете как е. И все пак, не е чак толкова сложно. Всичко зависи от вас или вашия дизайнер (ако решите да се доверите на някого).

Формата на стаята е от голямо значение, когато избирате стил на хола. Ако е достатъчно голям, може да го разделите на няколко функционално разделени части – работен кабинет, място за вечери и дори кът за кафе, ако са ви останали няколко квадрата. Друг основен фактор е цветовата гама, използвана в стаята. Внимавайте с избора на цветове, стаята ви от огромно, светло помещение може да заприлича на студено и тъмно място и обратно – малката стая може да бъде доста уютна и топла, с подходящия избор на цветове. Може да отделите малко време и средства за декоративните елементи по стените – картини, снимки, допълнителни осветителни тела. Те придават индивидуализъм на помещението ви.

Добра идея е поставянето на няколко, но малки снимки по стените или една голяма, но на някоя от по-големите стени. Но все пак избягвайте използването на големите снимки и картини. Двуместно канапе вместо триместно ще придаде чувството за обем на стаята. Не забравяйте използването на огледала, те отразяват светлината и придават живот и чувство за пространство в стаята. Идейте за интериорен дизайн и по-конкретно за декорация на всекидневната се променят от година на година и в по-голямата част от времето са продиктувани от водещите дизайнери. Но не им се предоверявайте – вижте какво предлагат, почерпете идеи от тях, но направете всичко по свой начин. Все пак това е вашата всекидневна. Изобилието от цветове и нюанси е толкова голямо, че е невъзможно да го познавате напълно. Добра идея би било да се запознаете с основните и допълнителните цветове, цветното колело и основните принципи при смесването на цветове. Така ще успеете да импровизирате, при това с много добри резултати.

Синьото е сред най-предпочитаните цветове. Кое е първото нещо, което ви идва на ум като се сетите за синьото – необятното небе и спокойното море. Ето това спокойствие всеки би искал да придаде на хола си. Всичко е плод на вашата креативност, въображение и индивидуалност. Холът си е ваш, направете го както ви харесва. Затворете очи и си представете мястото, на което желаете да изкарвате част от свободното си време, мястото което ще ви зарежда с енергия и ще ви помага да се отърсите от напрежението на делничния ден. Ето такъв трябва да бъде вашия хол. Първо изберете цвят за тавана и стени, после оцветете прозорците и вратите. Не бързайте, стъпка по стъпка. След това изберете комфортни мебели, които да се впишат цветово в избраната от вас цветова схема. Последни, но не и по значение са аксесоарите – огледала, лампи, вази, цветя и др.

Това е начинът да вдъхнете живот на вашите идеи за интериорен дизайн. Приложете ги, разгърнете въображението си и направете хола си прекрасно място, на което да се наслаждавате с вашето семейство и гости.

източник modazadoma.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, интериор,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot