Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Красотата на плъзгащите се врати

21
гласа
Когато става въпрос за модерен интериорен дизайн, плъзгащите се врати са не само стилни и модерни, но са и отличен начин за спестяване на пространство.
Красотата на плъзгащите се врати-1 Красотата на плъзгащите се врати-2

Почти всяка врата в дома ви може да бъде оборудвана с плъзгаща се врата, необходимо е да има достатъчно място на прилежащата стена.

Плъзгащата се врата, благодарение на своите релси, е лесна за отваряне/затваряне от хора, които по една или друга причина имат проблеми с традиционните врати.

Различни типове врати могат да бъдат приспособени за плъзгащи. Такива са и вратите с матирани стъкла. Освен удобството от плъзгането, този тип врати осигуряват и допълнителна светлина в стаята, особено ако служат за преход между стаи, една от които вътрешна.

Традиционните дървени врати също се срещат в плъзгаща се модификация, като заедно с удобството от плъзгането, те внасят и стилния вид на дървото в дома.

Плъзгащите се врати елиминират дъгата, която описва традиционната врата при отварянето и затварянето й, което е доста ефективен начин за осигуряване на повече пространство във всяка стая. В така освободеното място, може да поставите маса, допълнителен стол или съдомиялна или друг обемист уред в кухнята.

Друго голямо предимство на тези врати е изключително простия механизъм за отваряне и затваряне, който чрез своите лагери осигурява изключително гладко и лесно движение на конструкцията, без да е необходимо да ритате или блъскате, за да се затвори.

Освен за дома, плъзгащите се врати намират приложение в търговски и обществени сгради. Комбинирани с фотоклетки, безконтактни карти или други механизми се управление, тези врати са много удобни и практични.В производствени и складови помещения, плъзгащите се врати с дистанционно управление осигуряват лесен и удобен достъп за пристигащи и заминаващи товарни машини.

Модерни, стилни, практични и иновативни, плъзгащите се врати са начинът за спестяване на пространство, внасяне на стил и иновативен дизайн в дома и офиса. Особено полезни за малки помещения, където липсата на пространство се усеща в много по-голяма степен. Всичко това гарантира все по-голямото присъствие на плъзгащите се врати в интериорния дизайн на модерния дом.

източник modazadoma.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, плъзгащи се врати, врати,

1 Коментара

mariela
Zdraveite,bixte li me kazali firma koiato izrabotva plazda6ta vrata no da ima ramka i staklo.Pavix mnogo zapitvania no ne mi pi6at.MERSI.

Добави коментар

друга картинка

antibot