Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Пукнатини в сградите – доколко опасни са те

5
гласа
Пукнатините в стените и основите обикновено се получават от дребни вибрации или движение в структурата на сградите.
Пукнатини в сградите – доколко опасни са те  -1

По големината на тези пукнатини може да се съди за здравината на дадена сграда и за нейната конструкция като цяло.

В строителните материали основно се използва водата, като основна съставка на бетоните, мазилките и т.н. Но се използва и материали, който обикновено не изискват вода, за използването им – дърво например.

Всеки материал сам по себе си има технологично време за съхнене – процесът, при който водата се отделя от него и той намалява свойте размери. Няма начин да се осигури еднаква степен на свиване на всички използвани материали. Иначе казано бетонните или тухлените стени, мазилката по тях, дървените каси на вратите, гредите на покрива и пода ще се свиват по различен начин. При това те ще се отдалечават или приближават едно от друго. Мащабът на това движение си проличава при появата на пукнатините на стените. Това може да са доста внушителни пукнатини. на местата където се съединяват стените, между стените и покрива както и покрай касите на вратите. Въпреки, че повечето от тях не са сериозни и може да минат за козметични дефекти, трябва да изискате от строителя да ги отстрани. Добра идея е да проверите и при съседите си или по съседните входове дали има подобни пукнатини, за да се определи мащаба на проблема. Все пак ако проблемът е по-сериозен и засяга повече хора, шансът да Ви обърнат внимание се увеличава.

Ако имате притеснения, че пукнатината е по-сериозна и съвсем не е козметична, трябва да се обърнете към специалист за реална преценка на ситуацията и вземане на необходимите мерки за обезопасяване на сградата.

 

източник modazadoma.com

Категория Категория: Сухо строителство

Категория Тагове: сухо строителство,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot