Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

К-стъклото – тайни и загадки

7
гласа
Поставянето на К-стъкло ви гарантира комфорта на обикновения троен стъклопакет и намалява сметките за електричество. Но как всъщност се постига това?!
К-стъклото – тайни и загадки-1

К-стъклото, което обикновено е вътрешната част на стъклопакета намалява отделената от прозорците топлина, благодарение на енергозадържащото си покритие, което пропуска слънчевите лъчи във вашия дом, но не позволява на топлината излъчвана от камина или други отоплителни уреди да премине навън, за разлика от обикновеното двойно стъкло.

 Намалява конденза ... Кондензиране на влага се получава, когато топлия и влажен въздух от помещението влезе в контакт със студена повърхност (обикновен стъклопакет например). Енергозадържащото покритие на К-стъклото осигурява по висока температура на контактната повърхност и така намалява образуването на влага и появата на мухъл.

Спестява пари ... благодарение на енергозадържащото покритие на К-стъклото, може да намалите радиатора си и все още да се насладите на комфорта и топлината на вашия дом.

 За всеки нов дом ... и не само

Все повече хора са загрижени за своите сметки за отопление. Един от основните фактори, на които трябва да се обърне внимание са прозорците. Те трябва ...да са издръжливи на променливи метеорологични условия (характерни за българския климат), да се поддържат лесно (почистване, смазване на механизмите), да са красиви и дори да не допускат вредните UV лъчи в домовете ни. Строителите и архитектите препоръчват използването на стъклопакети с Energy Star сертификат, стъкла с нисък коефициент на пропускане на UV-лъчите (К стъкло), стъклопакети с инертен газ и термомостове.

 

източник modazadoma.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: архитектурни решения, прозорци, дограма, светлина,

1 Коментара

пенчо
добро, кратко, ясно

Добави коментар

друга картинка

antibot