Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Дограмата във вашия дом ?! Направете вашия избор ?!

5
гласа
Дограмата във вашия дом
Дограмата във вашия дом ?! Направете вашия избор ?!-1 Дограмата във вашия дом ?! Направете вашия избор ?!-2 Дограмата във вашия дом ?! Направете вашия избор ?!-3

ПВЦ  дограма

ПВЦ  дограмате с времето остаряват, поради органичния произход на материала. При големи температурни промени възможно е изкривяване на профила,

поради нарушаване структурата на материала. Ако дограмата е некачествена и слънцето я нагрява дълго време тя пожълтява.

За  сметка на това те  са много добри изолатори на температурата, монтират се много по-лесно. Подръжката на прозорците също е минимална – лесно се чисти и подържа.

PVC кондензира влагата по-трудно от алуминия. Така или иначе при влажност в помещението над 60% влагата кондензира трудно върху профила и лесно върху стъклопакета, както и по студените стени и ъгли.

 Много от големите и сериозно фирми са насочили усилията си към удължаване живота на профила. Поради тази причина от голямо значение е прозиходът на профила.

ПВЦ профилите могат да бъдат 4,5,6 камери. Разбира се колкото са повече камерите, толкова е по-добра изолациата, а от там скача и цената.

ПВЦ профилите се предлагат освен в традиционния бял цвят, също така  и в други чисти класически цветове, както и в по – нестандартни цветни нюанси и текстури.

 Алуминиевата дограма

 За разлика от ПВЦ –то, алуминия не се изменя с времето и не се потдава при големи и резки темпертурни изминения. Поради тази причина тези профили не остаряват. Алуминият води до по-голям контенз в помещенията и ако дограмата е нискокачествена и е поставена в среда с висока соленост по нея избиват шупли.

Тъй като алуминият е по-здрав материал дава възможност за изграждане на зимни градини или окачени фасади.

Тъй като алуминият е много добър проводник на температура е желателно в офиси или жилища профилите да се поставят с термично прекъсване. Това представлява пластмасови вложки, които разделят профила на две части,  така се обособя вътрешно и външно пространство. Желателно е алуминиевия профил с термично прекъсване да е минимум 16, за по-добър ефект 20 или над 20, но се увеличава разбира се и цената.

 Дървената дограма

 Дървената дограма е най-скъпата дограма и иска най-голямо подържане. Разбира се и те си имя своите предимсва и недостатъци. Дървото е идеален изолатор, но се влияе много от температурните промени. Разбира се при по-скъпите, добре монтирани дограми и подържани след това могат да издържат много години без видими изменения. Дървото трябва да се подържа, но от голямо значение е изложението и качеството на лаковото покритие, което е хубаво да се освежава на 5-6 години. Също така дървените дограми са по-удобни за големи прозорзи без да има опасения за увисване, както е възможно да се получи при ПВЦ-то.

източник modazadoma.com

Категория Категория: Архитектурни решения

Категория Тагове: прозорци, дограма, изолация, светлина,

1 Коментара

Vigo
аз залагам на PVC дограма от фирма http://master-plastik.com пробвайте и вие.

Добави коментар

друга картинка

antibot