Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Как ефективно да използваме домашното пространство

5
гласа
Имате ли чувството, че няма къде да сложите нищо?! Всеки един от нас го е изпитвал. Ето няколко интересни идеи, как да използваме максимално ефективно наличното пространство.
 Как ефективно да използваме домашното пространство-1

Недостатъчно или неефективно. Наличното пространство не ви достига или не го използвате достатъчно ефективно? Има голяма разлика между двете. Повечето килери и гардероби могат да поберат двойно повече неща от предвидените. Ние българите имаме навика да не изхвърляме нищо, колкото и старо да е  то. Както се казва – стара къща, всичко има. Затова малко повече складово пространство никому не е излишно.

 

  • Добавете лост за закачалки – използвайте дрешника разумно. Махнете единичния лост за закачалки и го заменете с няколко. От едната страна добавете висок лост (на човешки ръст височина), а от другата два други – на човешки ръст и по средата. Така ще може да окачвате рокли и панталони от една страна и ризи и поли от другата. Не заемате излишно място с малките дрехи.
  • Монтирайте допълнителни рафтове – повечето рафтове могат да бъдат местени – дъпка надолу или дупка нагоре. Пластмасовите шкафчета с множество рафтове са идеални за кухнята на практичната домакиня. Ъгловите етажерки са идеални за рамки на картини, икони или други малки домашни съкровища.
  • Използвайте кутийки за дребните неща – вземете си стойка за подправки. Така ще спестите място в шкафа и същевременно всичко ще ви е пред очите, на една ръка разстояние.
  • Почиствайте бюрото си – чистото бюро е директно свързано с ефективността на работата ви. Ще свършите доста повече ако не се загубвате от време на време под купчина папки или листи. Добре подредения кабинет е необходимост за всеки офис или дом. Класьорите за папките и дисковете вършат идеална работа за подреждане на офиса.
  • Размествайте по ваш вкус – всеки е различен. Подредете дома и офиса си по ваш вкус. Една приятелка ми каза, че не използва хола си, дори когато има гости. Просто кухнята й е достатъчно голяма и удобно за целта. Предложих и да подреди офис в хола си и тя го направи. Резултатът бе удивителен.
  • Сменяйте нещата – ако имате много любими неща, а нямате място за всички – използвайте няколко месеца едните, след това другите. Така всичките ви любими предмети ще са край вас.
източник modazadoma.com

Категория Категория: Мебели и обзавеждане

Категория Тагове: мебели, обзавеждане, интериор,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot