Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Четири идеи за пъстрота

6
гласа
Ако не обичате обикновените растения, то тогава тази идея е за Вас. В нея са включени многогодишни цветя, които няма да срещнете във всяка градина.
Четири идеи за пъстрота-1 Четири идеи за пъстрота-2

1. Хибридният здравец (Geranium pratense) от сорта Orion с едрите си лилаво-сини цветове, които са украсени с пурпурно-червени жилки. Основният период на цъфтеж е през юни-юли, а вторият – август или септември. Разклонените стебла на височина до 80 см. често се опират в лехата на съседните високи растения, например в есенните богородички. Това тревисто многогодишно растение се разраства и затова трябва да му предоставите много място, където ще се радва на ярките слънчеви лъчи.

2. Горянчето (Epimedium) от сорта Versicolor разкрива своите прелестно красиви цветове през май. През пролетта се появяват и младите листа с красив меден оттенък. За разлика от известния сорт Sulphureum Versicolor не се разраства така силно. Това почвопокривно тревисто растение, високо само 35 см. ще  подхожда най-много на малката сенчеста градинка.

3. Обичничето (Thalictrum) от сорта Elin очарова със стеблата си в цвят бордо и сребристо-зелените си листа още от пролетта. През май-юни цветовете образуват дантелени облаци, които се носят на 2,5 м. високо, ако на растението са му предоставени оптималните условия. Обичничето изглежда прекрасно и като отделно насаждение и сред други високи тревисти многогодишни растения. Обърнете внимание, че този сорт не се разпространява чрез самозасяване.

източник svejo.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, цветя, растения за градината, градина, идеи,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot