Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Създаване на цветни композиции

8
гласа
Цветята и растенията във Вашия дом не са просто един декор. Те поглъщат негативите донесени отвън, създават атмосфера на уют и ред. Жизнените растения се явяват мощни източници на жизнена сила, която напълва всичко живо с енергия. При създаването на цветните композиции използвайте растения , които изискват еднакви условия на отглеждане.
Създаване на цветни композиции-1 Създаване на цветни композиции-2

При създаване на цветни композиции използвайте цветя, които изискват еднакви условия

Не е хубаво да комбинирате бързорастящи растения с бавно, защото първите ще нарушат растежа на вторите.

При подбора на растенията, трябва да вземете  предвид и формата на техните листа. Острите съдържат много енергия. Кръглите листа пък осигуряват спокойствие.
Хармоничното съчетание на тези две начала се явява залог за благополучие в дома.
Цветовата гама на цветовете също силно влияе за стимулирането на енергията.
Червените цветове в южната част на стаята ще подобрят емоционалния фон и ще способстват за Вашия обществен живот. Посадете цветя със сини цветове в северния ъгъл и допълнете с бели.

За да реализирате плановете си може да си помогнете с оттенъците на зеленото, поставени на изток, така този цвят се асоциира с ръста и развитието.

Романтичните отношения се заздравяват с белите цветове на цветята, поставени в западната част на стаята.

Поставете три здрави, нови растения във Вашата кухня, те ще внесат свежест, която ще доведе както до подобряване на здравето Ви, така и до увеличаване на богатството Ви.

Сложете прясно отрязани цветя в спалнята, те ще внесат свежа енергия във връзката Ви с партньора. Цветята добавят и късмет в живота Ви. Сменяйте цветята веднага щом започнат да вехнат.

За да помогнете на децата да бъдат по-здрави или да ги възстановите от някаква болест , силно Ви препоръчваме използването на зелени растения.

Сложете нечетен брой  (3,5 и 9 са добри числа) жизнени, новозакупени зелени растения в детската спалня с намерението децата да бъдат излекувани и здрави.

Когато имате впечатление, че не можете да се съсредоточите и умствено сте изморени, поставете голямо растение в саксия близо до вратата в кабинета където работите.

Избягвайте да слагате кактуси и други „бодили” на югозападната страна , защото това е зоната на човешките взаимоотношения.

Композициите от сухи растения практически не влияят на равновесието на енергиите във Вашия дом. Главното – не забравяйте да сваляте праха от тях, защото тя прави хората отпуснати и апатични.

И разбира се не внасяйте изкуствени цветя в дома си.Специалистите твърдят, че в тях няма никакъв положителен ефект.

Така, че с голямо внимание се отнасяйте към цветята, з ада има здраве, щастие и успех във Вашия дом.

източник svejo.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: растения, цветя, растения за градината, градина, идеи, екстериор,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot