Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Бугенвилия

14
гласа
Бугенвилията е малко ефирно храстче с големи обагрени, яйцевидно заоблени листа. Храстът се поддържа чрез резитба, може да се оформи и като топка върху телена подложка, по която дългите клонки се повеждат и закрепват.
Бугенвилия-1

Бугенвилията  обича постоянната влага

Цъфти с бяло-оранжеви, розови, яркочервени до тъмновинени цветове. След цъфтежа може да подрежете ниско, защото после ще се разлисти още по-пищно. Това тропическо растение обича слънчевите лъчи, свеж въздух и редовно подхранване. През лятото обича да е на топло (тераса или двор), а през зимата – на светло и хладно при температура между 8 и 12 градуса.

През топлите месеци поддържайте добра влажност. От април до август подхранвайте всяка седмица с твърда (суха) тор. Интензивността и продължителността на цъфтежа се  определят от слънцето. Когато годината е влажна, студена и с малко слънце, растението само напъпва, но не разцъфва. Ако бугенвилията Ви е била на открито през летните месеци, задължително я внесете обратно в дома през есента. Размножава се чрез резници от изрязаните клонки, които се вкореняват при температура от 20-25 градуса.

източник svejo.bg

Категория Категория: Цветя и растения

Категория Тагове: растения, цветя, растения за градината, градина, храсти,

3 Коментара

Ива
Бугенвилията изобщо не е малко храстче. Понякога израства и до 6-7 м., но това съм го виждала в Гърция. То е листопадно растение, така че през зимата си почива, а през лятото цъфти няколко пъти, но задължително трябва да е изцяло на слънце. Прекрасно цвете!
gajq
koga i kak ,iot kakvi reznici stava razmnogavaneta?
Ива
Размножаването става много трудно от резници. Пробвала съм няколко пъти. Само веднъж ми пусна корени и, като го засадих, умря. Най-добре е да си го купите готово.

Добави коментар

друга картинка

antibot