Да Знаеш Как - Онлайн Магазин за домашния майстор

Мисия Моят Дом

Дизайн на балкона

9
гласа
За много любители на цветята и градините балконът е единственото зелено пространство. Балконът е място за цветна градина, там не бива да има никакви излишни шкафове, простори, велосипеди, буркани и кофи за боклук.
Дизайн на балкона-1 Дизайн на балкона-2 Дизайн на балкона-3

Оптималният подход за облагородяване на балкона е да се поставят два стола и една маса, няколко едри цветя в саксии и две или три сандъчета с обилно цъфтящи сезонни цветя. Mоже също така да се освети с мека светлина, да се постави кафез с екзотична птица и толкова. Създаването на романтично и спокойно пространство за отдих е главната идея при озеленяването на балкона.

Растителност
Почти всички стайни растения са подходящи за отглеждане на балкона. Ако балконът е остъклен това може да се случва през цялата година, а ако е открит - само през топлия сезон. Организирането на балконските цветя става чрез поставяне на няколко по-едри растения в големи саксии и около тях - няколко дребни саксийни цветя.

Багровото разнообразие се осъществява от цветята в балконските сандъчета. Използването на каскадни цветя прави фасадата красива, но самите стопани отвътре не виждат почти нищо от цветята. Затова засадете цветя с изправени стъбла, които ще радват и Вашия поглед.

Подходящи аксесоари за балкона
Украсата на балкона е силен художествен елемент, който оформя стила и цялостната идея. Като украса може да се сложи малък лампион, къщичка за птици, пеещи бамбукови пръчици или няколко стари глинени стомни. Не се престаравайте, само обогатете духа на балкона, за да се чувствате в него уютно и приятно. В никакъв случай не кичете гирлянди, светещи лампички и безброй дрънкулки. От това балконът още повече ще се смали визуално със съмнителен декоративен ефект.

източник svejo.bg

Категория Категория: Озеленяване и екстериор

Категория Тагове: балкон, дизайн, дизайн на балкон, тераса, декорация, идеи,

0 Коментара

Добави коментар

друга картинка

antibot